Sprejem novih študentov na Pravni fakulteti in pozdrav vsem brucem UL


V četrtek, 1. oktobra 2020, so predstavniki študentskega referata sprejeli študente 1. letnika študijskega programa Pravo. Bruci so prejeli majice in obrazne maske z logotipom Pravne fakultete. Sprejemi so potekali v petih ponovitvah in v skupinah do 50 študentov v dveh največjih predavalnicah.  Pozdravil jih je dekan prof. dr. Grega Strban z vodstvom fakultete, predstavniki knjižnice, študentskega referata ter študentskega sveta, ki so jim predstavili študij in obštudijsko življenje na Pravni fakulteti. 

V galeriji slik si lahko ogledate nekaj utrinkov prvega dne.


Vstop v novo študijsko leto bo tokrat drugačen, saj so tradicionalni dogodek Pozdrav brucem Univerze v Ljubljani v luči ukrepov proti širjenju novega koronavirusa preselili na splet. Ekipa Študentskega sveta Univerze v Ljubljani je vzpostavila posebno spletno stran www.pozdravbrucem.si  in aplikacijo, kjer bodo brucke in bruci največjo in najstarejšo univerzo v Sloveniji spoznali malce drugače. 

Posebej bi opozorili na letošnjo novost - klepetalnice, prek katerih bodo na zastavljena vprašanja bruck in brucev odgovarjali njihovi starejše kolegice in kolegi. Klepetalnice bodo odprte do konca oktobra, ostale vsebine bodo obiskovalcem na voljo skozi celotno študijsko leto in se bodo dopolnjevale. Med drugim se bodo  z namenom lažjega prehoda na univerzitetni študij v obliki krajših video vsebin ves čas dodajali nasveti in uporabna znanja, značilna za vsako posamezno članico.

Vabljeni k ogledu.

Galerija