SREBRO za pravnike v malem nogometu

Ekipa Pravne fakultete je osvojila odlično drugo mesto v malem nogometu na Dnevu študentskega športa 16. 6. 2021 .

Napetega študentskega turnirja v malem nogometu se je ponovno udeležila tudi ekipa študentov Pravne fakultete, ki je ponudila borbene, srčne, razburljive in tehnično izjemne tekme. Moštvo PF so zastopali: Nikola Cvijić, Žiga Hrovat, Matej Igličar, Jakob Mišič Jančar, Jaka Lapanja, Nal Strajnar in Drejc Šarabon. 

Na poti do finala je bilo moštvo PF v skupinskem delu tekmovanja uvrščeno z ekipama Fakultete za strojništvo (FS) in Fakultete za upravo (FU). Prvo tekmo je ekipa PF proti FS zanesljivo zmagala z rezultatom 2:0 (strelca: Jaka Lapanja in Nal Strajnar) in pokazala, da lahko računa na najvišja mesta. Naslednjo tekmo so fantje odlično začeli, povedli z 1:0 (Jaka Lapanja), toda v zadnji minuti prejeli gol iz (dvomljivega) kazenskega strela za 1:1. Ker je ta tekma odločala tudi zmagovalca skupinskega dela (in s tem napredovanje v polfinale), so fantje streljali kazenske strele, kjer je Jaka Lapanja prevzel odgovornost in hladno zadeval kazenske strele. Jakob Mišič Jančar pa se je izkazal z izvrstno obrambo. 

V polfinalu se je PF zoperstavila vedno izvrstna ekipa Zdravstvene fakultete (ZF). Tekma je bila kot vsakič, ko sta se srečali ekipi PF in ZF, napeta od prve do zadnje minute. Fantje pa so zmagali zaradi zadetka za 1:0  (Žiga Hrovat) dve minuti pred koncem. 

V finalu so se fantje srečali z ekipo Fakultete za šport (FŠ). Ekipa se je izvrstno borila, imela nekaj odličnih priložnosti, toda vsakič so bili malo prekratki, med tem ko je ekipa FŠ izkoristila vse ponujene priložnosti. Končni rezultat je bil 1:5 v korist FŠ, fantje so športno čestitali zmagovalcem. 

Ekipa PF si še enkrat več zasluži vse čestitke in pohvale za prikazano timsko igro in borbo na turnirju.