Študenti Pravne fakultete uspešni na mednarodnem tekmovanju študentov s področja M&A transakcije - »BIG DEAL«

Projekt Big Deal, ki ga v Sloveniji organizira Odvetniška družba Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji o.p., d.o.o., je tekmovanje mladih pravnikov s področja M&A transakcije. Osnovna ideja Big Deal projekta je omogočiti študentom, da znanje, ki so ga pridobili na pravni fakulteti, uporabijo pri reševanju praktičnega primera, s katerim se bodo srečali tudi pri delu v odvetniški pisarni s področja gospodarskega prava.

Tekmovanje je odprto za študente prava iz vseh držav, kjer imajo sedež odvetniške družbe, članice Top-tier Legal Adriatica (TLA) zveze, in sicer za študente iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije in Črne Gore. Tekmovanja, ki je letos prvič potekalo na regionalni ravni, sta se udeležili dve ekipi iz Slovenije (Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani in Pravna fakulteta Univerze v Mariboru), ekipa iz Hrvaške (Pravna fakulteta Univerze v Zagrebu), ekipa iz Bosne in Hercegovine (Pravna fakulteta Univerze v Sarajevu), tri ekipe iz Srbije (Pravna fakulteta Univerze v Beogradu, Kragujevcu in Novem Sadu) in ekipa iz Makedonije (Pravna fakulteta Univerze v Skopju).

Pod mentorstvo odvetnice mag. Martine Sever iz Odvetniške družbe Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji so barve Pravne fakultete Univerze v Ljubljani letos uspešno zastopali študentje Nebojša Vučković, Martin Čarni, Maja Šipek in Andraž Aš.

Zmaga v finalu, ki je potekal 4. decembra 2015  v Beogradu, je pripadla zagrebški ekipi, študentje ljubljanske fakultete so tako zasedli drugo mesto na tekmovanju. Podrobneješe informacije o tekmovanju se nahajajo v pripeti datoteki.

Iskrene čestitke!


Predstavniki ljubljanske Pravne fakultete
Finalisti tekmovanja v Beogradu, december 2015
Datoteke
acrobatBIG DEAL (326.13 KB)