Univerzitetna košarkarska liga - SREBRO za pravnike

EKIPI PRAVNE FAKULTETE ČESTITAMO ZA ODLIČNO DRUGO MESTO !Dobili smo nove univerzitetne prvake košarkarske lige!

Univerzitetna košarkarska liga, ki je potekala vse od novembra se je zaključila in dobili smo težko pričakovane prvake za sezono 2010/2011! Pri moških se je finalni tekmi proti Pravni fakulteti odlično odrezala Fakulteta za šport in ubranila naslov prvaka. Pravniki, ki so lani zasedli komaj 14. mesto, so bili letos pravo presenečenje UKL lige in so brez dvoma zasluženo domov odnesli naslov podprvaka UKL. Bron pa so si v boju z biotehnologi prislužili študenti Fakultete za računalništvo in informatiko.

Letos se še posebej zahvaljujemo in čestitamo vsem navijačem, ki so skozi leto spodbujali svoje ekipe in jih motivirali med tekmami, da so dosegli res najboljše rezultate. Še posebej moramo izpostaviti navijače Veterinarske fakultete, ki so svojo ekipo spremljali od začetka do konca. Upamo, da se vidimo tudi naslednje leto!

 MOŠKI

Veliki finale:

Pravna fakulteta : Fakulteta za šport 36 : 53

Finalni obračun UKL lige nam je prinesel dvoboj ekip, ki sta letos ujeli pravo formo ob pravem času in sta se znali spopasti s pritiskom na odločilnih tekmah. Ekipi Pravne fakultete in Fakultete za šport sta tekmo pričeli previdno, saj nobena od ekip ni želela že na začetku narediti napake. Obe ekipi sta bili izredno motivirani, kot se za finalno tekmo spodobi. Pravniki so se na začetku dobro postavili proti nekoliko favoriziranim športnikom in jim niso pustili, da jim ti takoj vsilijo svoj hiter način igre. Toda ti so počasi ogrevali svoj stroj, ki je do polovice prve četrtine že delal s polno paro. Prva četrtina se je končala z rezultatom 18 proti 9 za ekipo FŠ, ki so jasno dajali vedeti, da ne mislijo predati naslova prvakov UKL lige, ki so si ga prislužili že lani. V začetku druge četrtine je Luka Snoj (PF) kot za šalo zadel dva meta za tri točke in tako zaostanek znižal na zgolj tri točke, vendar se športniki niso pustili zmesti. Pravniki niso opustili vseh upov, temveč so se vztrajno borili, tako v napadu kot v obrambi, in zaradi takšnega pristopa jim je resnično potrebno čestitati. Do konca tretje četrtine je bila prednost športnikov že 13 točk, veliko rotiranja igralcev pa je pomenilo tudi to, da so ponovno skoraj vsi dosegli točke, kar je odlika le najboljših moštev. V zadnji četrtini so pravniki vendarle nekoliko popustili v napadu, saj so se nekateri igralci že nekoliko iztrošili, v obrambi pa so pričeli delati osebne napake. V končnici tekme se ni zgodilo nič pretresljivega, tako da je zmaga in s tem naziv prvaka UKL lige za sezono 2010/11 šla k ekipi Fakultete za šport.

Najboljši strelec pri ekipi PF je bil Luka Snoj z doseženimi 12 točkami, pri ekipi FŠ pa Marko Markovič, z doseženimi 14 točkami. Za najbolj koristnega igralca finala je bil izbran igralec ekipe FŠ, Žan Ocvirk, ki je s svojo igro pokazal, da gre za vrhunskega igralca.

Čestitke igralcem Fakultete za šport, ki so se že drugo leto zapored zapisali med nesmrtne. Vse pohvale pa tudi največjemu presenečenju lige – ekipi PF –, ki beleži največji napredek, saj je fantom iz lanskega končnega 14. mesta uspel preboj v finale, kjer so pokazali, da jih bomo na vrhu videli tudi naslednje leto.