Uspeh ekipe ICC na tekmovanju iz gospodarske mediacije

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani v sestavi Aljaž Cankar, Maja Činč in Klavdija Kek, pod vodstvom coachinj Sare Vrhunc in Sandre Koren, se je februarja 2015 v Parizu udeležila tekmovanja s področja mednarodne gospodarske mediacije, ki ga organizira Mednarodna trgovinska zbornica - 10th ICC International Commercial Mediation Competition.

Naša ekipa se je udeležila štirih mediacij, pri čemer sta Klavdija in Aljaž nastopila v vlogi odvetnika v dveh, Maja pa v vlogi različnih strank v vseh štirih. Nasprotniki so bile ekipe z Jagiellonske univerze s Poljske, z Mednarodne univerze MITSO iz Belorusije, z ameriškega Georgetown University Law Center ter s Hugh Wooding Law School s sedežem v Trinidad in Tobagu. Tekmovalce naše univerze je kot boljše od nasprotne ekipe ocenilo pet od osmih sodnikov, v eni od mediacij pa so za svoj nastop prejeli celo popolno število točk. Prejeli so tudi številne pohvale glede svojih t.i. "opening statementov" in sodelovanja med odvetnikom in stranko.

Glede na skupno število točk so se uvrstili na odlično 25. mesto med 67 sodelujočimi ekipami, kar je najboljša uvrstitev naše univerze na tem tekmovanju doslej.

Študentom čestitamo za odlične rezultate!

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115