Uspeh ekipe Pravne fakultete na tekmovanju iz športne arbitraže (SLAM)

Tudi letošnje leto se je ekipa naše fakultete udeležila mednarodnega moot court tekmovanja Sports Law Arbitration Moot (SLAM). Tekmovanje je obravnavalo primer kršitve antidopinških pravil v golfu. Na podlagi hipotetičnega primera so ekipe pripravile pisne memorandume, ki jih je ocenjevalo več kot 30 arbitrov Arbitražnega razsodišča za šport (CAS) in več kot 40 strokovnjakov s področja športnega prava.
 
Našo fakulteto sta uspešno zastopala Simon Jančar in Nadja Strle, ki sta se med več kot 70 ekipami z vsega sveta uvrstila med najboljših osem ekip. V četrtfinale so poleg naše ekipe napredovale tudi ekipe z O.P. Jindal Global University (Indija), BPP University (ZK), Hugh Wooding Law School (Trinidad & Tobago), University of Cambridge (ZK), Kenyatta University (Kenija), Leiden University (Nizozemska) in City University (ZK).
 
Četrtfinalni ustni nastopi so potekali virtualno, 26. in 27. marca 2022, ocenjevali pa so jih paneli arbitrov Arbitražnega razsodišča za šport. Arbitri so vse četrtfinalne nastope prepoznali kot zelo kvalitetne, po tesnih rezultatih pa so v polfinale napredovale ekipe O.P. Jindal Global University (Indija), BPP University (ZK), Kenyatta University (Kenija) in City University (ZK).
 
Zasluga za uspeh in velika zahvala gre tudi mentorjem in trenerjem dr. Dušanu Mitroviću, Tjaši Slatič ter as. Marjanu Kosu.
 
Ekipi iskreno čestitamo!

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Sponzor Pravne fakultete,
UL v Ljubljani