Uspešen zaključek tretje izvedbe mednarodnega študentskega tekmovanja »All-European international humanitarian and refugee law moot court competition«


 Med 19. in 24. novembrom 2018 je na Pravni fakulteti v Ljubljani pod vodstvom izr. prof. dr. Vasilke Sancin potekal Teden mednarodnega humanitarnega in begunskega prava, v okviru katerega so bili v sodelovanju z Mednarodnim odborom rdečega križa (ICRC), Uradom visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR) ter Rdečim križem Slovenije (RKS) organizirani štirje mednarodni dogodki: okrogla miza profesorjev mednarodnega humanitarnega prava, okrogla miza profesorjev begunskega prava, mednarodna konferenca z naslovom Migration And Displacement: Complementarity and Gaps in Legal Protection ter tretje mednarodno študentsko tekmovanje All-European international humanitarian and refugee law moot court competition.

Na mednarodnem tekmovanju, ki je namenjeno obravnavi aktualnih tem mednarodnega humanitarnega in begunskega prava ter mednarodnega kazenskega prava v obliki simulacij mirovnih pogajanj, primerov pred Mednarodnim kazenskim sodiščem in primerov obravnavanja prošenj za azil, je sodelovalo 17 ekip iz različnih evropskih fakultet, pri čemer je bilo vseh udeležencev več kot 90.

Ekipo Univerze v Ljubljani so zastopali študentje Pravne fakultete Rok Leonardo Lampret, Ana Pisar in Kaja Smolnikar, pod vodstvom as. dr. Maše Kovič Dine, ki so se po odličnih nastopih uvrstili v polfinale. V finalni del tekmovanja, ki je potekalo na Ustavnem sodišču Republike Slovenije, sta se uvrstili Comenius University (Slovaška) in Javakhishvili Tbilisi State University (Gruzija).

Na koncu je slavila ekipe Comenius University (Slovaška), medtem ko je priznanje za najboljšo govornico tekmovanja dobila Kaja Smolnikar s Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, za najboljšo govornico finala pa Jana Brezovicova  s Comenius University (Slovaška).

Več o tekmovanju si lahko preberete tukaj.

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115