Uspešna izvedba 2. Avstrijsko-slovenskega pravniškega srečanja potrdila odlično sodelovanje med pravnima fakultetama Univerze v Ljubljani in Univerze na Dunaju

Na Pravni fakulteti je 16. in 17. septembra 2021 potekalo že 2. Avstrijsko-slovensko pravniško srečanje z naslovom »Mutual Trust and Sincere Cooperation«. Srečanje, ki ga je letos organizirala Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, je del poglobljenega sodelovanja s Pravno fakulteto Univerze na Dunaju, ki je prvo tovrstno konferenco gostila v letu 2019.

Temi tokratnega srečanja sta bili načeli lojalnega sodelovanja in vzajemnega zaupanja v okviru prava Evropske unije, predavatelji na konferenci pa so v dveh dneh podrobneje osvetlili delovanje omenjenih načel na področju mednarodnega zasebnega prava, civilnega in gospodarskega prava, kazenskega prava ter delovnega prava in prava socialne varnosti.    

Slavnostni govorniki dekan Pravne fakultete Univerze v Ljubljani prof. dr. Grega Strban, dekanja Pravne fakultete Univerze na Dunaju prof. dr. Brigitta Zöchling-Jud in veleposlanica Republike Avstrije v Sloveniji mag. Elisabeth Ellison-Kramer so ob začetku srečanja poudarili izjemen pomen sodelovanja med obema fakultetama in željo po nadaljnjem poglabljanju dobrih odnosov.

Dvodnevna konferenca je tako poleg zanimive znanstvene razprave udeležencem nudila tudi priložnost za spoznavanje in iskanje skupnih raziskovalnih priložnosti. V duhu teme letošnjega srečanja je po njegovem uspešnem zaključku mogoče ugotoviti, da je tudi to potekalo v duhu vzajemnega zaupanja in odličnega sodelovanja.

Posebna zahvala za vsebinsko organizacijo srečanja gre izr. prof. dr. Jerci Kramberger Škerl in izr. prof. dr. Claudiji Rudolf.

Na konferenci so s prispevki sodelovali: prof. dr. Paul Oberhammer, prof. dr. Aleš Galič, prof. dr. Brigitta Zöchling-Jud, izr. prof. dr. Jerca Kramberger Škerl, izr. prof. dr. Claudia Rudolf, prof. dr. Viktorija Žnidaršič Skubic, prof. dr. Elisabeth Brameshuber, prof. dr. Grega Strban, prof. dr. Chris Thomale, doc. dr. Neža Pogorelčnik Vogrinc, as. dr. Andrea Lehner, izr. prof. dr. Primož Gorkič, as. mag. Žiga Škorjanc in doc. dr. Matija Damjan.


Fotografije s srečanja si lahko ogledate v Galeriji.

Foto: Zlatko Malić