Uspešna izvedba prvega Erasmus dneva na Pravni

V četrtek, 10. decembra 2015, je Pravna fakulteta v Ljubljani (prvič v taki obliki) organizirala dogodek z naslovom Erasmus dan na Pravni. Na njem smo študentom, ki jih zanimajo študentske izmenjave in praktična usposabljanja v tujini ter druge oblike pridobivanja mednarodnih izkušenj, skušali predstaviti širok nabor različnih informacij in kontaktov. 

Poleg predstavitev izkušenj nekaterih študentov, ki so se z Erasmus izmenjave v tujini že vrnili, smo v sklopu programa gostili več zunanjih gostov, in sicer iz Kariernega centra Univerze v Ljubljani, Nizozemskega veleposlaništva v Ljubljani, Francoskega inštituta v Sloveniji, British Councila Slovenija, Ameriškega veleposlaništva v Ljubljani in Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije.

V popoldanskih urah je bil ob pomoči tutorjev za tuje študente organiziran tudi manjši mednarodni sejem, na katerem so sodelovale zgoraj omenjene organizacije; svoje univerze in države pa so predstavljali tudi tuji študenti, ki so v tem študijskem letu pri nas na študijski izmenjavi.

Nekaj utrinkov z dogodka si lahko ogledate v priloženi fotogaleriji.
Fotografije je pripravila Sara Horvat.