Uspešna udeležba ekipe PF na 39. tekmovanju "Concours européen des droits de l'Homme René Cassin"

Med 20. in 22. marcem 2024 je v Strasbourgu potekalo 39. tekmovanje Concours européen des droits de l'Homme René Cassin".

Ekipo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani so sestavljali Rok Šarić in Nina Krejan v vlogi govorcev, ter Sabina Japić v vlogi sodne svetovalke. Ekipo pod mentorstvom as. Filipa Dougana sta na tekmovanje pripravljala bivša tekmovalca Flora Hawlina in Tim Sočak. Za njun prispevek in podporo se jima tekmovalci iskreno zahvaljujemo!

Ekipa Pravne fakultete je izmed 32 ekip, ki so se uvrstile na ustni del tekmovanja, dosegla skupno 15. mesto.

Tekmovanje je sestavljeno iz pisnega in ustnega dela, pri čemer ustni del poteka kot simulacija sodnega postopka pred Evropskih sodiščem za človekove pravice. Tekmovanje v celoti poteka le v francoščini. Letošnji tekmovalni primer se je dotikal uporabe umetne inteligence, svobode izražanja in posmrtnega varstva pravice do zasebnega življenja. Tekmovalci Pravne fakultete so se kot zastopniki pritožnikov v polfinalu pomerili z ekipama Univerze iz Münstra (Nemčija) in Univerze iz Poitiersa (Francija) ter na koncu dosegli višjo končno uvrstitev od obeh nasprotnik ekip.

Cassiniste un jour, Cassiniste toujours!
Galerija