Uspešna udeležba študentov Pravne fakultete na tekmovanju s področja mednarodne gospodarske mediacije v Parizu

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani se je februarja 2018 v Parizu udeležila tekmovanja s področja mednarodne gospodarske mediacije, ki ga organizira Mednarodna trgovinska zbornica – 13th ICC International Commercial Mediation Competition. Na tekmovanju je sodelovalo preko 130 svetovno priznanih mediatorjev in tekmovalo 66 ekip iz 33 držav sveta.

Ekipo Pravne fakultete so predstavljali Maja Bosnič, Andrej Goluh, Tajda Jager in Maša Pleško. Ekipa se je v prvem delu tekmovanja udeležila štirih mediacij in uspešno napredovala med najboljših 16 ekip. V prvih štirih mediacijah so se pomerili proti lanskim zmagovalcem, izraelskim College of Law and Business, naravnim govorcem iz newyorške Benjamin N. Cardozo School of Law, Singapore Management University in ekipo Univerze MGIMO iz Rusije.

V osmini finala so se uspešno pomerili proti Universidade Presbiteriana Mackenzie iz Brazilije ter se uvrstili v četrtino finala, kjer so žal izpadli v mediaciji proti kasnejšim finalistom, Saint Joseph University of Beirut.

Ekipa se je tako izkazala z uvrstitvijo med 5. - 8. mestom, kar je najboljša uvrstitev naše fakultete do sedaj. Premagali so ekipe naravnih govorcev ter ekipe, ki so jih pripravljali svetovno priznani mediatorji. Poleg tega so bili edina ekipa, ki se je prebila v četrtino finala, katero so vsebinsko pripravljali izključno študentje.

Študente sta pod mentorstvom as. dr. Neže Pogorelčnik Vogrinc na tekmovanje pripravljali bivši tekmovalki, Tina Ahačič in Maja Činč.

Iskrene čestitke!

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115