V poletnem semestru gostimo 49 tujih izmenjavnih študentov

V torek, 14. februarja 2023, smo na Pravni fakulteti organizirali uvodni informativni sestanek in sprejem dobrodošlice za tuje študente, ki so pri nas na študijski izmenjavi v poletnem semestru. Kljub temu, da tradicionalno vedno gostimo več študentov v zimskem semestru (letos 70), bo tudi v poletnem semestru letos z nami kar 49 študentov iz 15 različnih držav.

Na informativnem sestanku jih je v imenu vodstva najprej pozdravil prodekan za študijske zadeve, prof. dr. Miro Cerar, nato pa jim je predstavnica mednarodne pisarne, Lea Kremič predstavila vse o študiju na naši fakulteti o možnostih obštudijskih ter športnih dejavnostih. Študentje so prejeli tudi informacije o naši knjižnici, ki jih je predstavila vodja knjižnice, Alenka Peterka. Tuje študente je nagovorila tudi koordinatorica fakultetnih tutorjev za tuje izmenjalne študente Veronika Novak.

Vsi študentje so na srečanju prejeli informativno brošuro in vrečko s fakultetnim promocijskim materialom. Po sestanku smo za študente in njihove tutorje organizirali še sproščeno druženje.

V četrtek, 16. februarja, pa smo zanje organizirali celodnevno spoznavno ekskurzijo po Posavju, v sklopu katere so si ogledali grad v Brežicah, jame repnice na Bizeljskem in samostan Olimje.

Nekaj utrinkov z omenjenih dogodkov si lahko ogledate v priloženi galeriji fotografij.

Galerija