V UKL letos tudi ekipa PF UL – vabljeni

V ponedeljek, 6. novembra 2023, se je začelo letošnje košarkarsko tekmovanje v okviru Športne zveze Univerze v Ljubljani. Ekipa Pravne fakultete UL se je že na uvodu pomerila z enim od (vedno) favoritov tekmovanja, ekipo Fakultete za šport UL. Po izenačenem polčasu so v drugem delu do izraza prišli predvsem daljša klop in uigranost – ne, tokrat ne iščemo, že zaradi poklicne lojalnosti ne, razlogov v sodnikih –, končni rezultat pa je bil 65 : 50 za »športnike«, tudi zaradi sredi tekme izgubljenega visokega, skočnega in prodornega Amadeja Turka, ki mu je eden od nasprotnikov zlomil vršiček nosu, kakor se je glasila polnočna diagnoza na urgentnem bloku UKC Ljubljana.

V ekipi PF je bilo pod vodstvom skavta, selektorja, trenerja in kapetana Juša Penka le še sedem (bodočih in en že »matori«) pravnikov, ki so se v tej sestavi prvič srečali in spoznali 20 minut pred tekmo na parkirišču pri Srednji zdravstveni šoli Ljubljana, ki tudi sicer gosti tekme UKL. Člani ekipe so bili torej (po skoraj v celoti naključnem vrstnem redu) Juš Penko, Tim Sočak, Gasper Csipő, Luka Kodela, Amadej Turk, Drejc Šarabon, Domen Ritupar in edini – zgolj po emšu in formalnem statusu ne več študent – Boštjan Koritnik. Najboljši strelec je bil Tim Sočak z 22 točkami, a so mu soigralci že zapovedali klesanje do naslednje tekme, da bo lahko presegel 30, pomoč pa so mu enakovredno delili tudi drugi; uigranih akcij je res manjkalo, tudi blokade zaradi pomanjkanja mase niso bile najbolj učinkovite, a kot so po tekmi zapisali organizatorji, s(m)o »pravniki« dokazali, da bodo v tej sezoni vsakemu neugoden tekmec. V prilogi je zapisnik, katerega vodenje pa je bilo ob izostanku dresov s številkami nekoliko zahtevnejše, s tem pa tudi manj kakovostno (v imenu organizatorjev opravičilo igralcu, ki je dosegel dve točki več od zapisanega).

Ponesrečencu želimo seveda čim hitrejše okrevanje, vsaj do naslednje tekme, ki bo že v ponedeljek, 13. novembra 2023, ob 18.10. Vljudno vabljeni vsi zainteresirani za pomoč na igrišču in tudi ob njem – prijave pošljite na bostjan.koritnik@pf.uni-lj.si. Več informacij o tekmovanju najdete na spletni strani ŠZUL.
Galerija