Vabilo na dogodek "Pravo in podnebne spremembe"

PRAVO IN PODNEBNE SPREMEMBE – PPS 2019

 

Vabljeni na tridnevni dogodek z naslovom »Pravo in podnebne spremembe«, ki ga organiziramo v sodelovanju z ELSA Slovenija in društvom HOPe od 20. do 22. februarja 2019, na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Ideja dogodka je, da bi udeleženci preko tematsko povezanega sklopa predavanj priznanih strokovnjakov ter delavnice na temo podnebnih sprememb pridobili boljši vpogled v pravo podnebnih sprememb.

Vsebina dvodnevne konference (sreda, 20., in četrtek, 21. februar 2019) je namenjena širokemu krogu deležnikov: študentom, zaposlenim na univerzi, novinarjem, uradnikom, drugim predstavnikom države, nevladnim organizacijam in vsem, ki jih zanima tema podnebnih sprememb v povezavi s pravom. Delavnica (petek, 22. februar 2019) pa je namenjena vsem zainteresiranim, ki želijo pobližje spoznati podnebne izzive v praksi in iskati morebitne rešitve za odpravljanje vzrokov ter načine prilagajanja na podnebne spremembe.

V knjižnici Pravne fakultete bodo ves čas tridnevnega dogodka razstavljene knjige, revije ter diplomske, magistrske in doktorske dizertacije na temo prava in podnebnih sprememb, varstva okolja in drugih sorodnih tem. Gradivo bo na voljo za branje in izposojo.

Celoten program tridnevnega dogodka najdete v priponki.

Udeležba na konferenci in na delavnici je brezplačna.

Obvezna je prijava udeležbe na konferenci in/ali na delavnici do ponedeljka, 18. februarja 2019. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca na https://goo.gl/forms/42BqXcbcRSb4VuWg1.

 Vljudno vabljeni!

Daška Levstik

vodja organizacijskega odbora   

Datoteke
acrobatProgram (490.39 KB)