Vabilo na jubilejni 25. slovenski festival znanosti

V okviru jubilejnega 25. SLOVENSKEGA FESTIVALA ZNANOSTI, bodo nastopili tudi trije ugledni pravniki, znotraj Pravne sekcije, ki je na navedenem Festivalu letos že tretjič prisotna. Z vašo udeležbo (VSTOP PROST) na dogodkih navedenih v nadaljevanju, boste tudi dokazali, da je pravo del znanosti, ki sodi na tovrstno prireditev, saj je njen namen navdušiti zainteresirano javnost za znanost in to ne samo mladih, ki se šele odločajo kaj bodo študirali, temveč vseh, ki jih to področje zanima.

Festivalski dogodki na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani, Večna pot 113, 1000 Ljubljana, v sredo, 25. 9. 2019, predavalnica 3:

  • 11:00-11:55 Z veseljem biti pravnik: zasl. prof. dr. dr. h.c. Janez Kranjc, univ. dipl. prav, strokovnjak za področje rimskega prava (Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani in Slovenska akademija znanosti in umetnosti - zasl. prof. dr. dr. h.c. Janez Kranjc, univ. dipl. prav. je njen izredni član)  
  • 12:00-12:55 Prof. DDr. Klemen Jaklič,ustavni sodnik,se predstavi Ustavno sodišče, Republika Slovenija

 

Festivalski dogodki v Narodni in univerzitetni knjižnici v Ljubljani, Turjaška ulica 1, 1000 Ljubljana, v četrtek, 26.9.2019, Mala predavalnica NUK-a:  

  • 18:00-19:00 Forensic and DNA Evidence in U.S. Courts-»A Double Edge Sword« Frank J. LaBuda, New York State Judge, U.S.A., New York State Unified Court, ZDA *(Prevajanje bo zagotovljeno!)

 

Program se nahaja v priloženi datoteki.

Datoteke
acrobatProgram 25. SFZ (329.87 KB)