Vabilo na mednarodno konferenco: Displacement in Times of Armed Conflict: How International Humanitarian Law Protects in War, and Why it Matters

 
Vabimo vas na mednarodno znanstveno konferenco z naslovom Displacement in Times of Armed Conflict: How International Humanitarian Law Protects in War, and Why it Matters, ki bo potekala v četrtek, 21. novembra 2019, med 10. in 13. uro v zlati predavalnici Pravne fakultete Univerze v Ljubljani.

Več informacij o dogodku in program najdete v pripeti datoteki.

Konferenca je organizirana v okviru “2019 International Humanitarian and Refugee Law Week in Ljubljana”, ki med 20. in 24. novembrom 2019 poteka na Pravni fakulteti v Ljubljani.

Poleg omenjene konference se bodo v tem tednu zvrstili še naslednji dogodki:
Pri slednjem gre za vseevropsko tekmovanje, ki obravnava aktualne tematike mednarodnega humanitarnega prava, begunskega prava ter mednarodnega kazenskega prava v obliki simulacij mirovnih pogajanj, primerov pred Mednarodnim kazenskim sodiščem in primerov obravnavanja prošenj za azil. 

Vsi dogodki so organizirani s strani Pravne fakultete v Ljubljani, v sodelovanju z Mednarodnim odborom rdečega križa (ICRC), Uradom visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR), Rdečim križem Slovenije ter Ustavnim sodiščem Republike Slovenije.

Vljudno vabljeni!