Vabilo vsem študentkam in študentom prava na VI. Pitamičevo tekmovanje študentov prava

V letu 2013/2014 Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Pravno fakulteto Univerze v Mariboru in Evropsko pravno fakulteto v Novi Gorici organizira simulacijo postopka pred ustavnim sodiščem v zvezi “z vplivom verskega prepričanja staršev na zdravljenje otroka”.

Tekmovanje je slovenska verzija slovitih “moot courtov”, namenjena študentom vseh treh pravnih fakultet v Sloveniji.

Sodelujejo lahko vsi študenti prava, tudi 1. letniki in “pavzerji”. Študentje se lahko prijavijo kot ekipa treh študentov.

Vsaka ekipa bo sodelovala v prvi fazi tekmovanja. Če bo prijavljenih vsaj 24 ekip, se bo 16 najboljših ekip uvrstilo v drugo fazo, kjer se bodo v dveh krogih (četrfinale in polfinale) pomerili v obliki ustnih obravnav.

Najboljši ekipi  se bosta uvrstili na zaključni dogodek, ki bo v obliki ustnih obravnav potekal na Ustavnem sodišču Republike Slovenije.

K sodelovanju so vabljeni vsi študentje, ki želijo izboljšati svoje sposobnosti pravne argumentacije in interpretacije, izboljšati svoje znanje ustavnega prava in pravoznanstva in izboljšati svoje sposobnosti skupinskega dela.

Prijavnico, pravila in časovnico dobite na spletni strani tekmovanja: http://pitamicevotekmovanjestudentovprava.blogspot.com/

Dodatna vprašanja in prošnje za pomoč pri sestavljanju ekip lahko pošljete na: pitamicevotekmovanje@gmail.com

Brezplačni izvodi zbornikov prejšnjih tekmovanj so dostopni v knjižnici na Pravni fakulteti.

ROK ZA PRIJAVO EKIP: 11.11.2013

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115