Vabljeni na predavanje častnega doktorja naše univerze profesorja Josepha H. H. Weilerja z naslovom »Sleepwalking Again: Europe and the End of the Pax Americana 1914-2014«

Mednarodni forum Pravne fakultete v Ljubljani vljudno vabi na predavanje častnega doktorja naše univerze profesorja Josepha H. H. Weilerja z naslovom »Sleepwalking Again: Europe and the End of the Pax Americana 1914-2014«. 

Predavanje bo v torek, 14. aprila 2015, ob 11. uri v zlati predavalnici Pravne fakultete.

Po predavanju bo razprava, ki bo tako kot predavanje potekala v angleškem jeziku.  

Vljudno vabljeni!  

Vodja Mednarodnega foruma         Dekan Pravne fakultete
   Janez Kranjc                                         Miha JuhartProfesor Joseph H. H. Weiler je v svetovnem merilu prva avtoriteta za področje evropskega prava. Je član Ameriške akademije znanosti in umetnosti ter številnih strokovnih združenj po vsem svetu. Bil je profesor na Harvardu in na New York University, trenutno pa je predsednik European University Institute v Firencah.

Profesor Weiler je predaval na vseh večjih svetovnih univerzah. Stalno predava na College of Europe v Brugesu, Belgija, in v Natolinu, Poljska, na University College v Londonu, na Univerzah v Københavnu, Lizboni, Singaporu, na Academy of International Trade Law v Makau na Kitajskem itd.

Za svoje delo je profesor Weiler prejel številna odličja in priznanja. Častni doktorat so mu poleg naše med drugimi podelile univerze v Londonu, Sussexu, Macerati, Navarri in Berlinu.

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115