Vabljeni na predavanje zaslužnega profesorja dr. Cirila Ribičiča "Volilni sistem iz žabje perspektive"Študentska organizacija Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in Srebrna katedra nadaljujeta s prirejanjem svobodnih kateder. Enajsto predavanje bo potekalo pod naslovom: »Volilni sistem iz žabje perspektive«.  

Predaval bo zaslužni profesor dr. Ciril Ribičič, nekdanji podpredsednik Ustavnega sodišča Republike Slovenije in strokovnjak na področju volilnega in parlamentarnega prava. V svojem predavanju bo analiziral prednosti in slabosti veljavnega volilnega modela (ki temelji na volilnih okrajih) in predlogov, ki se ponujata kot alternativi (prednostni glas, kombinirani volilni sistem) – predvsem z vidika, kaj prinašata volivcem. Torej tistim, ki bi morali imeti po ustavi odločilen vpliv na izvolitev poslancev in delovanje poslancev.

Predavanje bo potekalo v četrtek, 18. marca 2021 ob 16. uri na daljavo (prek ZOOM-a). Dogodek bo povezoval docent dr. Miha Hafner. Vprašanja boste lahko postavili pisno ali v živo.

Povezavo do spletnega dogodka boste prejeli na elektronski naslov, po opravljeni prijavi. Prijavnica je dostopna na naslednji povezavi: http://predavanja.ustava.si/prijava-za-ogled-predavanja-v-zivo/?fbclid=IwAR3d4b-s6YTNz2E6IoH-CrRqSjCCsE3P_5hPKnkHbk-4i0U-CqdApeAltRU.
Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Sponzor Pravne fakultete,
UL v Ljubljani