Vabljeni na zaključni letni koncert pevskega zbora študentov Pravne fakultete

Vljudno vabljeni na zaključni letni koncert pevskega zbora študentov Pravne fakultete v Ljubljani, v četrtek, 16. aprila 2009, ob 18. uri v rdeči predavalnici Pravne fakultete v Ljubljani.

Poleg pevskega zbora bodo koncert popestrili tudi trobilni kvintet UPOL brass, ženska vokalna zasedba Vox Tronica ter samostojni nastop nekaterih pevk in pevcev pevskega zbora. Veseli bomo, če se boste udeležili našega koncerta.

S spoštovanjem,   Pevke in pevci pevskega zbora študentov Pravne fakultete v Ljubljani 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kratka predstavitev nastopajočih in program:

1. Pevski zbor študentov Pravne fakultete v Ljubljani
Pevski zbor študentov Pravne fakultete v Ljubljani je bil ustanovljen v študijskem letu 2006/2007 in se je ob Dnevu kulture Pravne fakultete, 19. decembra 2007, prvič predstavil profesorjem in študentom Pravne fakultete v Ljubljani. Pevski zbor je deloval najprej pod umetniškim vodstvom zborovodje Mira Kokola v letošnjem študijskem letu pa je umetniško vodstvo prevzela zborovodkinja Tadeja Lapajne. Izbor skladb, ki jih izvaja pevski zbor, je zelo zanimiv in raznolik. Pevski zbor šteje trenutno 25 pevk in pevcev in nastopa na prireditvah v okviru Pravne fakultete ter predstavlja fakulteto tudi navzven.

Pevski zbor študentov Pravne fakultete v Ljubljani deluje že dve leti in je v tem času sodeloval na več kulturnih prireditvah, ki so se odvijale na Pravni fakulteti. Letošnje študijsko leto pa bi želeli zaključiti s samostojnim koncertom pevskega zbora. zbor je v svojih prvih dveh letih delovanja povezal veliko študentov prava, ter tudi nekaterih že diplomiranih pravnikov, ki z veseljem sodelujejo v pevskem zboru in nastopajo na prireditvah v okviru Pravne fakultete. Pevski zbor študentov Pravne fakultete v Ljubljani vedno bolj postaja tradicionalna oblika kulturnega udejstvovanja študentov na fakulteti in si bo preko delovanja na področju glasbe tudi v bodoče prizadeval združevati pravnike vseh generacij ter prispevati k vzpodbujanju splošne kulturne ravni med študenti naše fakultete. Tudi v bodoče želimo sodelovati na prireditvah v okviru Pravne fakultete in bomo z veseljem prispevali svoj del pri organizaciji različnih dogodkov, ki se bodo odvijali na Pravni fakulteti oziroma v organizaciji Pravne fakultete v Ljubljani.

Program:
- Zdravljica
- Po jezeru
- V loki
- Zbadljivka

- Musica nostra
- Dona nobis pacem
- Gaudeamus igitur

- Nobody knows the trouble
- Swing low - Over the rainbow
- Toda rože dišijo

2. Solo točka:
Aladdin: A Whole New World (Alan Menken, Tim Rice)

v izvedbi: Klavdija Tahan (vokal), Ivana Vrabič (klavir), Andrej Klemen (vokal)

3. Vokalna skupina Vox Tronica

Vokalno skupino Vox Tronica sestavlja osem deklet 3. letnika glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani. To so: Tadeja Lapajne, Marta Štrucelj (1. sopran), Uršula Jašovec, Sara Udovič (2. sopran), Valentina Dolinšek, Ana Leban (1. alt), Meta Podbregar, Emina Mašič (2. alt). Vokalna skupina ima zelo širok repertoar pesmi in nekaj od teh bodo predstavile na nastopu na Pravni fakulteti v Ljubljani.

Program:
- Roža na vrtu (narodna)
- Vitor Milalčič
- Pojdam v rute(narodna - Priredil Matija Tomc)
- Pobi pojo- Luka Kramolc
- Now is the month of maying - Thomas Marley
- Amaizing Grace - (črnska duhovna) - Priredila Uršula Jašovec
- Pod rožnato planino (narodna) - Danilo Bučar

4. UPOL Brass - trobilni kvintet Univerzitetnega pihalnega orkestra

Trobilni kvintet sestavljajo:
Domen Gracej, trobenta
Martin Zupanc, trobenta
Rok Šinkovec, tuba
Žiga Barba, pozavna
Miha Hafner, rog

Program:
- G. F. Handel / arr. Jeon Hun - Water Music
- G. Holst / arr. - Second Suite in F - 1. in 3. stavek
- J. Clark - Processional Music - Trumpet tune
- W. A. Mozart - Turkish Rondo

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115