Velik uspeh ekipe študentov Pravne fakultete Univerze v Ljubljani na svetovnem tekmovanju iz poznavanja prava EU - European Law Moot Court Competition (ELMC)

Ekipa študentov Pravne fakultete Univerze v Ljubljani je 30. januarja na enem od štirih regionalnih finalov svetovnega tekmovanja iz poznavanja prava Evropske unije - European Law Moot Court (ELMC) v  Maastrichtu dosegla ekipno 1. mesto​ in se tako uvrstila v veliki finale, ki bo potekal spomladi na Sodišču EU v Luksemburgu. S to zmago se je ekipa uvrstila med štiri najboljše ekipe na letošnjem tekmovanju.  

Od začetka septembra do konca novembra so študentje pripravljali dva memoranduma za tožnika in toženca v angleškem in francoskem jeziku ter se na podlagi dobro ocenjenih pisnih izdelkov uvrstili na regionalni finale, tj. med 48 najboljših ekip na svetu. Pred odhodom v Maastricht so potekale priprave na ustne nastope v angleščini in francoščini, na regionalnem finalu pa se je ekipa po več dvobojih uvrstila v polfinale in nato finale, s čimer je premagala vrsto ekip s prestižnih evropskih in ameriških univerz. 

Ekipi iskreno čestitamo in ji želimo uspešno delo do velikega finala!


Donatorji ekipe PF na tekmovanju ELMC:​Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115