Velika predstavitev študentskih tekmovanj »Moot Courts« in domačega Pitamičevega tekmovanja

V torek, 23. aprila ob 16h bo v zlati predavalnici potekala že tradicionalna predstavitev mednarodnih študentskih tekmovanj in domačega Pitamičevega tekmovanja v poznavanju prava.

Z svojimi izkušnjami se bodo predstavili tako mentorji in vodje kot tudi letošnji in lanski tekmovalci. Vljudno vabljeni prav vsi, tako učitelji kot študentje naše fakultete, še posebej pa tisti, ki na glas ali pa le potiho razmišljate, da bi se kdaj na tekmovanjih sami preizkusili. Kot je že prešlo v navado, bo tudi letos ob koncu dana možnost, da vzpostavite z učitelji in študenti-tekmovalci oseben stik in vprašate, kar vas o tekmovanjih in načinu dela zanima, mentorji pa bodo tudi letos pobirali preliminarne neobvezne prijave za prihodnje leto.Resno delo in sodelovanje v skupini ter nastop doma ali v tujini je nekaj,  kar se ne da prav izmeriti v točkah ali nagradah. Že samo sodelovanje znajo ceniti tako bodoči zaposlovalci kot tudi univerze v tujini pri prijavah na podiplomski študij.

Osnovne informacije o tekmovanjih so na voljo na spletni strani fakultete. Še vedno pa velja, da imajo izkušnje, posredovane v živo od študentov študentom na takšni predstavitvi svojo nenadomestljivo vrednost. 

Katja Škrubej, predsednica Komisije za mednarodna tekmovanja

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115