Zmaga ekipe PF UL na tekmovanju PAX Moot Court

V petek je ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani zmagala na tekmovanju PAX Moot Court, ki je potekalo med 4. in 6. majem v Parizu. Ekipo so sestavljale študentke Tjaša Kalin, Maruša Juhant, Nika Grošelj in Tjaša Slatič, na tekmovanje pa so se pripravljale pod vodstvom nekdanje tekmovalke Urše Pirc in as. Filipa Dougana.

 Ekipa se je v prvih dveh dneh ustnega dela tekmovanja (general rounds) pomerila z ekipami Univerze v Veroni, Univerze v Sofiji, Univerze v Nikoziji in Univerze v Szegedu. Tekmovalke, ki so dvakrat nastopile kot tožnik (Tjaša Kalin in Maruša Juhant) in dvakrat kot toženec (Nika Grošelj in Tjaša Slatič), so štirikrat premagale nasprotnike in se tako uvrstile v nadaljevanje tekmovanja. Z odličnimi nastopi so nadaljevale tudi v petek, ko so v polfinalu premagale še ekipo Singapore Management University in nato v finalu slavile proti ekipi z Univerze v Gentu.

 Ustni del tekmovanja sta ga gostili Univerza Sciences Po in Univerza Paris-Dauphine, na tekmovanju pa je sodelovalo 31 ekip iz Evrope in Azije.

Tekmovanje PAX Moot Court, ki se posveča temam mednarodnega zasebne prava, je letos potekalo kot simulacija postopka pred International Commercial Courts in Paris. Tekmovalni primer se je med drugim osredotočal na evropski plačilni nalog, varstvo potrošnikov v okviru (evropskega) mednarodnega zasebnega prava in uporabo Singapurske konvencije o mediaciji.

 

Galerija