Zmaga ekipe Pravne fakultete na predtekmovanju iz gospodarske mediacije

Ekipa naših študentov v sestavi Maja Bosnič, Andrej Goluh, Tajda Jager in Maša Pleško, se je od 2. do 4. decembra 2017 v Nemčiji prvič udeležila predtekmovanja s področja mednarodne gospodarske mediacije. Predtekmovanje (t. i. pre-moot) je organizirala Univerza Leibniz v Hannovru kot pripravo na ICC Mediation Competition, ki ga organizira Mednarodna Trgovinska zbornica v Parizu, in ki se ga bo februarja 2018 že sedmo leto zapovrstjo udeležila tudi ekipa PF.

Na predtekmovanju je naša fakulteta premagala skupino študentov z Bucerius Law School Univerze v Marburgu, dve skupini študentov z Univerze Leibniz in skupino študentov z Univerze iz Aarhusa. Naša ekipa se je v prvem delu tekmovanja udeležila štirih mediacij, pri čemer sta Maja in Maša nastopili v vlogi strank, Andrej in Tajda pa njunih zagovornikov. V skupnem seštevku je ekipa dobila drugo najvišje število točk in se tako uvrstila v finale. V finalni mediaciji sta ekipo predstavljali Maja in Tajda ter ekipi priborili zmago. Sodniki so pohvalili njihove t. i. opening statmente, pridobivanje informacij ter medsebojno sodelovanje.

Študente sta na tekmovanje pripravljali coachinji Tina Ahačič in Maja Činč, s pomočjo bivših tekmovalcev Nine Berlec, Aljaža Cankarja, Klavdije Kek, Jana Lukšiča in Eve Venier. Mentorica je bila asistentka na PF dr. Neža Pogorelčnik Vogrinc.

Gre sicer za vmesen uspeh, saj študente glavno tekmovanje čaka šele februarja v Parizu, vendar je zmaga vsekakor dobra popotnica ter hkrati motivacija za nadaljnje delo študentov.


Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115