Zmaga ekipe Pravne fakultete na tekmovanju Sports Law Arbitration Moot Court

Med 13. in 15. aprilom 2021 je potekalo finale tekmovanja Sports Law Arbitration Moot (SLAM). Ekipa Pravne fakultete, ki so jo sestavljale študentke Katarina Grad, April Alja Koren in Tjaša Slatič, je po večmesečnih pripravah pod mentorstvom dr. Dušana Mitrovića in as. Marjana Kosa osvojila zmago na tekmovanju.

Na podlagi pisnih izdelkov so se tekmovalke najprej prebile med najboljše štiri ekipe. Na ustnem delu tekmovanja, ki je letos zaradi omejitvenih ukrepov potekalo preko spleta, so tekmovalke nato v polfinalu premagale ekipo Pravne fakultete Univerze v Beogradu, v finalu pa ekipo Pravne fakultete Univerze v Zagrebu.

Sports Law Arbitration Moot je tekmovanje iz športne arbitraže, ki je zamišljeno kot simulacija postopka pred Arbitražnim razsodiščem za šport (CAS) in je sestavljeno iz pisnega in ustnega dela. Na letošnji drugi izvedbi tekmovanja, na kateri so kot sodniki ponovno sodelovali izkušeni arbitri Arbitražnega razsodišča za šport (CAS), je sicer sodelovalo 14 ekip iz 10 držav.

Ekipi iskreno čestitamo!

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115