Zmaga ekipe Pravne fakultete Univerze v Ljubljani na evropskem delu tekmovanja Stetson International Environmental Law Moot Court Competition

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, ki jo sestavljajo tekmovalke Elizabeta Korenčan, Eva Korenjak Lalovič in Kaja Makarovič, pod mentorstvom doc. dr. Maše Kovič Dine, je ta konec tedna zmagala na evropskem delu tekmovanja Stetson International Environmental Law Moot Court Competition in tako osvojila naslov evropskih prvakov. Tekmovanje je potekalo 23. in 24. januarja preko spleta v organizaciji Institute of Law, Taras Shevchenko National University of Kyiv, Ukrajina. S tem se je ekipa uvrstila v svetovni finale, ki bo potekal 25. do 27. marca 2021 prav tako preko spleta, kjer se bo pomerila z zmagovalci preostalih regionalnih krogov iz Severne Amerike, Brazilije, Kolumbije, Mehike, Indije, Afrike, Zahodne in Vzhodne Azije ter Združenega kraljestva. 

Poleg tega je ekipa tudi osvojila nagrado za najboljši memorandum, Elizabeta Korenčan pa še nagradi za najboljšo govorko kvalifikacijskih izborov in evropskega finala. Pravna fakulteta je letos prvič sodelovala na omenjenem tekmovanju. 

Stetson International Environmental Law Moot Court Competition je tekmovanje iz poznavanja mednarodnega okoljskega prava in letos poteka že 25. leto zapored v organizaciji Stetson University in Institute for Biodiversity Law and Policy, ZDA. Tekmovanje je zamišljeno kot simulacija postopka pred Meddržavnim sodiščem v Haagu in je sestavljeno iz pisnega in ustnega dela. Letošnji namišljen primer je zajemal problematiko ohranjanja ranljivih vrst netopirjev zaradi izgradnje veternih elektrarn na obmejnem območju dveh namišljenih držav ter uvedbo trgovinskih omejitev za namene njihovega varovanja.

 Ekipi iskreno čestitamo!

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115