Računalniške storitve na fakulteti

Informacijske storitve Univerze v Ljubljani, ki jih uporabljate tudi študentje Pravne fakultete, prevzem digitalne identitete - ID portal.

Dostop do ŠIS-a
Za dostop do ŠIS-a študenti Pravne fakultete uporabljate DIGITALNO IDENTITETO UL-ID. Povezava do ŠIS-a tudi na prvi spletni strani Pravne fakultete.

Digitalna identiteta
Informacije o prevzemu digitalne identite, pozabljenem geslu, prijavi napak se nahajajo na spletni strani Univerze.

O365
Informacije o aktivaciji Pisarne O365 na spletni strani Univerze 

Spletne učilnice PF
V spletne učilnice PF se prijavite  z DIGITALNO IDENTITETO UL-ID na naslovu https://ucilnice.pf.uni-lj.si oziroma tudi na prvi spletni Pravne fakultete.

V vašem profilu spletnih učilnic je vaš univerzitetni naslov (  ....@student.uni-lj.si) na katerega prihajajo tudi obvestila, ki vam jih pošiljajo predavatelji iz SU.


Študentski elektronski naslov

Vsakemu vpisanemu študentu na UL je s prevzemom digitalne identitete dodeljen tudi študentski elektronski naslov. Vstop v vašo študentsko elektronsko pošto je mogoč preko spletni strani ID portal oz. neposredno z istim uporabniškim imenom in geslom kot za vstop v VIS (ŠIS) PF UL, spletne učilnice PF.

1. Če vam pri vstopu v vašo študentsko pošto javlja, da vaše uporabniško ime ne obstaja: 

Ob vašem prvem poskusu aktivacije digitalne identitete je prišlo do napake, ki ni nastala po vaši krivdi. Na ID portal strani vam je bilo ob aktivaciji oz. prevzemu digitalne identitete UL-ID prikazano obvestilo, da ponovno poskusite čez 30 minut. Obvestilo, ki vam je bilo prikazano: Prišlo je do napake pri vaši aktivaciji. Prosimo, počakajte 30 minut in poskusite znova prevzeti identiteto. Vljudno vas prosimo, da aktivacijo z istim geslom (vstop v VIS) izvedete ponovno. ID portal / Digitalna identiteta / Prevzem identitete (aktivacija). Stran je varna. Vstop v vašo študentsko pošto bo nato uspešen.

 2.  Če vam pri vstopu v vaš študentski mail javlja, da vaše uporabniško ime in geslo ni pravilno:

Opozorilo: Ob prvem vstopu v študentsko pošto uporabniškega imena in gesla ne kopirajte. Velikokrat se kopira tudi presledek, ki ga na koncu ne vidite.


Video konferenčni sistem ZOOM
​Zoom je videokonferenčno orodje, ki dovoljuje uporabnikom skupno delo oziroma sestankovanje preko namizne ali mobilne aplikacije. Uporabniki se lahko povežejo le zvočno ali tudi z videom. Uporabniki lahko sestanke snemajo, kolabo​rirajo na projektih in delijo svoj zaslon. Navodila za prevzem univerzitetne licence ZOOM. Pred prevzemom licence morate imeti urejeno oziroma prevzeto digitalno identiteto ID-UL.


Uporaba računalnikov na Pravni fakulteti za študente PF
Študenti Pravne fakultete lahko uporabljate stacionarne računalnike v knjižnici PF. V primeru težav z dostopom se obrnite na knjižničarko na izposoji.

Brezžično omrežje Eduroam
Na Pravni fakulteti je dostop do storitve omogočen v knjižnici, spodjih avlah fakultete,  v skupnih prostorih pred predavalnicami v pritličju in nadstropju, v predavalnicah in seminarjih.V omrežje Eduroam se lahko povežete študentje PF in gostujoči študentje ter predavatelji.
Več o uporabi brezžičnega omrežja in pridobitvi uporabniškega imena na spletni strani fakultete .

Dostop do elektronskih baz je študentom omogočen v računalniški učilnici (tudi IUS-INFO in TAX-FIN-LEX) ter v knjižnici. Več o bazah....

Prijava na E-novice študentske oglasne deske Pravne fakultete
Na spletni strani študentske Oglasne deske PF se lahko prijavite na prejemanje elektronskih novic. Vpišete elektronski naslov in izberete novice, katere želite prejemati. (Lahko izberete več različnih možnosti.)
Z vsakim novim študijskim letom se študentje, ki ste že bili v v prejšnjih  letih prijavljeni na prejemanje elektronskih novic, prvo odjavite,kar lahko naredite v vsakem elektronskem sporočilu, ki  ga dobite z oglasne deske Pravne fakultete  in nato naredite novo prijavo primerno za vaše napredovanje v višji letnik.

Za učinkovitejši študij dnevno spremljajte Oglasno desko PF, ŠIS in Spletne učilnice PF
Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115