Drugo mesto naših študentk Lane Katarine Gotvan in Ane Fatur na mednarodnem tekmovanju v Moskvi


Vodstvo naše fakultete je spomladi 2018 dobilo povabilo Univerze Lomonosov iz Moskve za sodelovanje študentov na njihovi mednarodni konferenci. Študentki tretjega in četrtega letnika Lana Katarina Gotvan in Ana Fatur sta se pod mentorstvom prof. dr. Franja Štiblarja v času od 12. do 16. novembra 2018 pripravili in udeležili te že tradicionalne mednarodne konference Carpe Scientiam, ki jo organizira prestižna ruska univerza.

Konferenca je namenjena študentom in mladim raziskovalcem, na njej pa je predavalo tudi nekaj profesorjev iz tujine. Na konferenci so sodelovali mladi pravniki in ekonomisti iz številnih držav, kot so Kitajska, Poljska, Italija itd., kjer so predstavili svoje članke o različnih aktualnih ekonomskih in pravnih vprašanjih.

Lana Katarina Gotvan in Ana Fatur sta napisali članek na temo davčnih oaz ("The consequences of offshorization and how to eliminate it"), ki bo tudi objavljen v znanstveni publikaciji Univerze Lomonosov. Na konferenco se je prijavilo 170 zainteresiranih, izmed katerih so nato izbrali okoli 50 govorcev. Naši študentki sta bili izrecno pohvaljeni, saj sta dosegli drugo mesto na celotni konferenci.  S svojim nastopom sta navdušili profesorje in študente na univerzi Lomonosov, ki so izrazili željo po nadaljnjem sodelovanju.