Informacija o zakasnitvi novega Erasmus razpisa in vabilo na sestanek na temo ostalih mednarodnih študijskih izmenjav, praks, poletnih šol


Fakultetna mednarodna pisarna vabi na prvi od več srečanj, organiziranih to zimo, na katerih bodo predstavljene različne možnosti, ki jih imate na voljo študentje Pravne fakultete Univerze v Ljubljani (PF UL), ki (če) si želite pridobiti mednarodne izkušnje. Najbolj poznane so seveda Erasmusove izmenjave za študij in prakso v tujini, a poleg njiju obstaja še vrsta drugih priložnosti.

Fakultetni razpis za študijske izmenjave v tujini okviru programa Erasmus za leto 2021/22 bi moral biti v teh dneh pravzaprav že objavljen, a bo zaradi zakasnitev pri sprejemanju nekaterih ključnih dokumentov za novo programsko obdobje 2021/27 (s strani Evropske komisije) in nepričakovane korona situacije uradni vodnik za prijavitelje znan šele predvidoma januarja 2021, zato na ravni Univerze v Ljubljani in posledično naše fakultete tudi razpisa za Erasmus izmenjave za študij za leto 2021/22 še ne bomo mogli objaviti pred januarjem ali februarjem 2021. Skladno s tem bo zamaknjen tudi rok za oddajo prijav zainteresiranih študentov. O vsem boste naši študentje pravočasno obveščeni.

V naslednjem tednu bomo organizirali dva sestanka preko platforme ZOOM, na kateri ste vabljeni vsi, ki vas zanimajo splošne informacije o različnih možnostih, ki so na voljo za študente PF UL za nabiranje mednarodnih izkušenj (npr. razlika med študijem v tujini in študentsko izmenjavo, razlika med študijsko izmenjavo in prakso v tujini, zakaj je dobro obiskovati seminarje in predmete gostujočih predavateljev, ali se splača iti na poletne šole v tujino, kaj omogoča Erasmus in kaj drugi programi izmenjav, kako je s financiranjem (podiplomskega) študija v tujini ali odhoda na izmenjavo, ipd).

Na obeh sestankih bomo skušali zagotoviti tudi prisotnost kakšnega od študentov PF UL, ki je že izkoristil katero od naštetih možnosti; seveda bomo na voljo tudi za morebitna vprašanja udeležencev.

Sestanka bosta organizirana v naslednjih dveh terminih (vsebinsko pa bosta identična, zato si izberite termin, ki vam časovno bolj ustreza):
  • ponedeljek, 7. december 2020, ob 16. uri
  • petek, 11. december 2020, ob 9.30 uri
Join Zoom Meeting: https://uni-lj-si.zoom.us/j/94164539661?pwd=WVJDWDRiS2hUOS9pWENuakNYL0tRUT09
Meeting ID: 941 6453 9661Tisti, ki se sestankov ne morete udeležiti, a bi vseeno želeli dodatne informacije, ste vabljeni, da svoja vprašanja kadarkoli posredujete na e-naslov: darja.rabzelj@pf.uni-lj.si