Vabilo k vpisu na magistrski študijski program "Erasmus Mundus Master in International Law of Global Security, Peace and Development" (ILGSPD)

Obveščamo, da Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani kot pridružena partnerica (angl. 'associate partner') sodeluje v projektu Erasmus Mundus Master Degree in International Law of Global Security, Peace and Development.(ILGSPD), ki je bil nedavno izbran za sofinanciranje s strani evropskega programa Skupni evropski magistrski študij (EMJDM).

Pri magistrskih študijih, ki jih financira omenjeni program, velja, da gre za prestižne integrirane mednarodne študijske programe, ki jih skupaj izvajajo mednarodni konzorciji visokošolskih ustanov. Štipendije EU za program EMJMD dodelijo najboljšim med študenti, ki se prijavijo na letni razpis. Študij mora potekati v najmanj dveh državah programa Erasmus+.

Koordinatorska univerza magistrskega študija ILGSPD je Univerza v Glasgowu, konzorcijski partnerji so še: Institut Barcelona d'Estudis Internacionals, University of Tartu, Leuphana University of Luneburg, Radboud University in Université libre de Bruxelles. V programu sodeluje še 26 pridruženih partneric iz celega sveta, med njimi PF UL.

Prijave za vpis na magistrski študij ILGSPD z začetkom v letu 2021/22 so že odprte; na voljo je tudi nekaj štipendij za zainteresirane kandidate. Vse potrebne informacije najdete na: https://www.gla.ac.uk/postgraduate/erasmusmundus/ilgspd/apply/

Podrobnejše informacije lahko zainteresirani dobite tudi na e-naslovu: ilgspd@glasgow.ac.uk ali pri naši fakultetni vodji programa, izr. prof. dr. Vasilki Sancin (vasilka.sancin@pf.uni-lj.si).