Vabilo na predstavitev projekta "Human Rights Nudge" prof. dr. Veronike Fikfak


Prof. dr. Veronika Fikfak z Univerze v Kopenhagnu (Danska) išče študente, ki bi jih v naslednjem študijskem letu (2021/22) zanimala raziskovalna praksa v tujini in bi se želeli pridružiti njeni raziskovalni skupini v okviru projekta “Human Rights Nudge”.

Če razmere dopuščajo, projekt poteka na Univerzi v Kopenhagnu in se osredotoča na analizo uspešnosti implementacije sodb ESČP s strani držav članic Sveta Evrope. V svojem tretjem letu delovanja je raziskava že v polnem teku, trenutni rezultati pa dajejo podlago različnim predstavitvam, odpirajo možnosti nadaljnjega raziskovanja in oblikovanja idej za izboljšanje zagotavljanja človekovih pravic s strani držav. Praksa študenta vključuje različna raziskovalna dela, skupaj s sodelovanjem pri predstavitvi rezultatov ter pisanju prispevkov, pridobljene izkušnje pa dajejo odlično podlago za nadaljnje akademsko ali drugo raziskovalno delo.

Financiranje izvedbe prakse oziroma raziskovalnega obiska je mogoče preko programov Erasmus+ ali ASEF.

Z namenom predstavitve projekta in trenutnih rezultatov, ki vključujejo analizo implementacije sodb ESČP s strani Slovenije, profesorica Fikfak v naslednjem tednu pripravlja posebno predavanje za vse zainteresirane študente.

Predstavitev bo potekala v sredo, 16. decembra 2020, ob 17. uri na daljavo preko platforme Zoom. Profesorica bo z veseljem odgovorila na vsa morebitna vprašanja, povezana z njenim projektom, na predstavitvi pa bo sodelovala tudi študentka PF UL Ula Aleksandra Kos, ki je septembra in oktobra 2020 opravljala dvomesečno raziskovalno prakso pri navedenem projektu in tako študentom lahko ponudi tudi ostale praktične informacije o obisku.

Natančnejši opis projekta “Human Rights Nudge” ter opis trenutne projektne skupine najdete na: https://www.humanrightsnudge.com/

Povezava do predstavitve:
 
Topic: Veronika Fikfak's Zoom Meeting
Time: Dec 16, 2020 17:00 Ljubljana

Lepo vabljeni v čim večjem številu!