Erasmus+ praksa na Univerzi uporabnih umetnosti na Dunaju

Univerza za uporabne umetnosti na Dunaju nas obvešča o možnosti opravljanja Erasmus+ prakse na magistrskem študiju uporabnih človekovih pravic na Dunaju.

Magistrski študij uporabnih človekovih pravic na Univerzi za uporabne umetnosti na Dunaju (Universität für angewandte Kunst Wien) je bil ustanovljen spomladi 2020. Magistrski študij uporabnih človekovih pravic študentom ponuja poglobljeno interdisciplinarno izobraževanje o zgodovini, filozofiji, politiki, pa tudi o pravni razsežnosti mednarodnih standardov človekovih pravic in mehanizmov njihove zaščite s strani mednarodnih organizacij. Program ponuja tudi praktično uporabnost umetniškega in kulturnega dela pri ustvarjanju možnosti za promocijo, zaščito in uveljavljanje človekovih pravic.

V prilogi si lahko preberete več o delovnem mestu praktikanta.

Praktične informacije o pripravništvu

Datumi pripravništva: 5. avgust 2024 – 7. februar 2025
Lokacija: Dunaj, Avstrija
Vrsta delovnega mesta: krajši delovni čas (30 ur na teden, odmori vključeni)
Nadomestilo: znesek je odvisen od stopnje dotacije Erasmus+ institucije pošiljateljice
Ugodnosti, ki jih krije Vienna Master: nezgodno zavarovanje in zavarovanje odgovornosti, 300 € potne štipendije, vozovnica Wiener Linien (za čas pripravništva), letna vstopnica za Avstrijsko nacionalno knjižnico, dodeljeni čas počitnic in dodatna bolniška po potrebi
Prijavnica (prek Google Forms): https://forms.gle/eLEWUQTnZLLrGDaCA 
Rok za prijavo: 30. april 2024 ob 17. uri (CET)Pogoj za opravljanje prakse je pridobljena Erasmus+ štipendija in zanjo se morate študentke in študenti PF UL prijaviti preko fakultetne mednarodne pisarne (kontakt: erasmus@pf.uni-lj.si).   

Fakultetni razpis za Erasmus+ prakse je na voljo TUKAJ.