FDV vabi na poletno šolo Academia Aestiva Internationalis na temo klimatskih sprememb

Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani skupaj s Študentskim društvom za človekove pravice in demokratizacijo Aequitas organizira že peto poletno šolo Academia Aestiva Internationalis. Tokratna poletna šola pod naslovom »Klimatske spremembe: globalna okoljska politika in izzivi« bo potekala med 20. in 25. junijem 2021 na platformi Zoom, in sicer v angleškem jeziku; na njej pa med drugim v vlogi predavateljic nastopata tudi dve naši profesorici.

Šola bo obravnavala izzive, ki jih prinašajo podnebne spremembe na področju človekovih pravic, gospodarstva, migracij in prava, pri čemer si bodo predavateljice in predavatelji prizadevali preseči prevladujoče diskurze ter ponuditi drugačne, sveže poglede in politike.

Udeleženke in udeleženci poletne šole bodo problematiko proučevali s pomočjo strokovnjakinj in strokovnjakov, ki se že več let ukvarjajo z vprašanji podnebnih sprememb iz zornih kotov različnih znanstvenih disciplin. Sodelovali bodo lahko na interaktivnih predavanjih, delavnicah in živahnih razpravah ter aktivnostih, kjer bodo spodbujali kritično razmišljanje in delo v skupinah.

Več informacij o poletni šoli najdete na: https://www.academiaaestivainternationalis.com/; program pa tudi v pripeti datotki.