Vabilo študentom k udeležbi na znanstveno konferenco – 4. – 6. marec 2020


Pred skoraj sto leti, 15. aprila 1920, je prof. dr. Leonid Pitamic s predavanjem Pravo in revolucija otvoril predavanja na prvi slovenski pravni fakulteti. Pravna fakulteta se je zato ta pomemben jubilej odločila obeležiti tudi z znanstveno konferenco, ki bo potekala pod naslovom Pravo in revolucija 1920–2020 – Pretekle izkušnje, prihodnji izzivi in na kateri bodo sodelovali ugledni domači in tuji strokovnjaki.

Uvodno predavanje na konferenci bo imel častni senator ljubljanske univerze in dolgoletni prijatelj Pravne fakultete, prof. dr. Joseph Weiler.

Konferenca bo potekala med 4. in 6. marcem 2020 v zlati predavalnici.

Senat fakultete pa je sprejel odločitev, da se predavanja v času konference nadomestijo z obiskom konference. Pričakuje se torej, da se študenti namesto predavanj udeležijo konference.

Ker senat ocenjuje, da so teme, ki se obravnavajo na konferenci, za študente zanimive in koristne, se je odločil, da se navzočnost študentov na konferenci, ovrednoti z dvema kreditnima točkama (ECTS).

Za uveljavljanje tega potrdila se morate na konferenco prijaviti in biti na njej tudi dejansko navzoči.

Program in prijavnica za udeležbo na konferenci se nahajata v pripetih datotekah.

Študente vljudno prosimo, da izpolnjeno prijavnico čim prej (najpozneje do 25. februarja) posredujejo na e-poštni naslov: konferenca@pf.uni-lj.si.