Vabilo prostovoljcem k sodelovanju pri izvedbi tekmovanja PAX Moot Court

V študijskem letu 2023/2024 je bila Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani zaupana organizacija mednarodnega tekmovanja PAX Moot Court, ki bo potekalo med 23. in 26. aprilom 2024.

 

V treh dneh bomo na fakulteti gostili okoli 100 tujih študentov, ki bodo pomerili svoje argumente v simulacijah obravnav pred sodiščem. Pridružilo se nam bo tudi več kot 50 uglednih strokovnjakov s področja mednarodnega zasebnega prava (profesorjev, sodnikov, odvetnikov, strokovnih sodelavcev…), ki bodo nastopali v vlogah sodnikov.

Ker brezhibna izvedba tekmovanja predstavlja velik organizacijski izziv, zainteresirane študente vljudno vabimo, da se nam pridružijo kot prostovoljci. Pomoč bi potrebovali predvsem pri sprejemu, spremljanju in usmerjanju tujih ekip ter pri merjenju časa med obravnavami.

 

Potek tekmovanja:

-        TOREK, 23. april 2024 (18h-20h): slovesni sprejem ekip in sodnikov v Mestni hiši

-        SREDA, 24. april 2024 (8h-20h): ustne obravnave na Pravni fakulteti

-        ČETRTEK, 25. april 2024 (8h-20h): ustne obravnave na Pravni fakulteti in razglasitev polfinalistov

-        PETEK, 26. april 2024 (10h-16h): polfinalni obravnavi na Pravni fakulteti in finalna obravnava v veliki razpravni dvorani Sodne palače

Upamo, da bo sodelovanje pri izvedbi tekmovanja študentom omogočilo zanimiv vpogled v potek moot court tekmovanj, priložnost za učenje ob opazovanju ekip in vzpodbudo za sodelovanje v tekmovalnih ekipah v prihodnjih letih.

 

Dodatna vprašanja in interes za sodelovanje lahko do 29. decembra sporočite as. Filipu Douganu (filip.dougan@pf.uni-lj.si).