Konferenca o mediaciji v gospodarstvu

Vljudno vabimo zaposlene, zunanje sodelavce in študente PF na enodnevno  Konferenco o mediaciji v gospodarstvu, ki bo 08.11.2018 v Ljubljani.

Konferenco, ki se delno financira s pomočjo Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada v okviru operacije Učinkovito pravosodje, organizirata Ministrstvo za pravosodje in Društvo mediatorjev Slovenije.

 
PROGRAM KONFERENCE

8.30-9.00: REGISTRACIJA UDELEŽENCEV

9.00-9:15: OTVORITEV KONFERENCE

9.15-10.30: OKROGLA MIZA MEDIACIJA V GOSPODARSKIH SPORIH

Okroglo mizo, vodi Janez Starman: Mediacija v gospodarskih sporih (stanje in kako povečati število mediacij, kaj pritegne in kaj odvrne gospodarske družbe od mediacije in ali ima mediacija v gospodarskih sporih kakšne posebnosti).

Sodelujoči: Helena Petrin (članica uprave BTC d.d.), dr. Srdjan Šimac (predsednik HUM), Arthur Trossen (mediator in trener), Gregor Golob, LLm (odvetnik in mediator) in Aleksander Jakobčič, mag. (direktor družbe Vectum d.o.o. in mediator v mednarodnih sporih).  

10.30-11.00:  ODMOR ZA KAVO

11.00-12.30: OKROGLA MIZA ODZIVI GOSPODARSTVA NA ARS V POTROŠNIŠKIH SPORIH

Okroglo mizo vodi mag. Gordana Ristin: Odzivi gospodarstva na ARS v potrošniških sporih (stanje, razlogi za slabši odziv gospodarskih družb, prednosti in pasti mediacije v teh sporih, kako izboljšati stanje in mediiranje v teh sporih).

Sodelujoči: Barbara Miklavčič (Ministrstvo za gospodarstvo, Sekretarka za potrošnike), mag. Maja Krumberger (direktorica Slovenskega zavarovalnega združenja), dr. Srdjan Šimac, Arthur Trossen, Gabrijel Škof (predsednik uprave zavarovalnica Adriatic) in Breda Kutin (Predsednica Zveze potrošnikov Slovenije).

12.30-14.00: ODMOR ZA KOSILO

14.00-15.30 : 3 DELAVNICE: KAKO MEDIIRATI V GOSPODARSKIH SPORIH

1. ARTUR TROSSEN: Intergrative Mediation (kaj je tak način mediiranja, kako poteka in posebnosti mediacije v gospodarskih sporih).

2. DR. SRĐAN ŠIMAC: Priprava in izvedba mediacije.

3. ALEKSANDER JAKOBČIČ, mag.: Mediiranje v sporih z mednarodnim elementom. 

15.30-16.00: ODMOR ZA KAVO

16.00-16.30: POROČILA REPORTERJEV IN ZAKLJUČEK KONFERENCE

UDELEŽBA  NA KONFERENCI JE BREZPLAČNA

Udeleženci konference bodo dobili potrdilo o udeležbi. Mediatorjem, ki so na listi mediatorjev IRPS- ja in MCL-ja se bo udeležba štela kot strokovno usposabljanje

PRIJAVE:

Prijave se sprejemajo na naslov: drustvo.mediatorjev@gmail.com

Prijava naj vsebuje: ime in priimek, organizacijo in elektronski naslov in izbrano delavnico, na katero se prijavljate  ali izpolnite prijavnico in jo pošljite na drustvo.mediatorjev@gmail.com. Prijave za posamezno delavnico sprejemamo do zasedbe mest. Vljudno prosimo za zanesljive prijave s pravočasno morebitno odpovedjo.

Za dodatna pojasnila nam pišite na: drustvo.mediatorjev@gmail.com

Društvo mediatorjev Slovenije