Naknadni razpis za izvedbo Erasmus praks do konca leta 2020


Iz centralne univerzitetne službe za mednarodno sodelovanje smo bili obveščeni, da bo redni razpis za Erasmus prakse za leto 2020/21 objavljen jeseni, z upravičenim obdobjem po 1. 1. 2021.

Vsem, ki se še niso prijavili na razpis za leto 2019/20, a bi si želeli iti na prakso v tujino še v letu 2020 (kadarkoli do 31. 12. 2020), pa sporočajo, da je razpis 2019/20 zaradi trenutnih izrednih razmer podaljšan do 31. 12. 2020 (objavo o tem najdete TUKAJ). Ker bi sredstva radi kar najbolje izkoristili, bodo vse študente, ki bi opravili prakso do konca leta 2020, obravnavali in financirali iz tega razpisa.

Posebnega roka za oddajo prijav ni, saj je razpis odprt do porabe sredstev. Študenti Pravne fakultete v Ljubljani prijavnico pošljite v fakultetno mednarodno pisarno takrat, ko se boste s potencialnim delodajalcem že dogovorili za točen termin in obseg (vsebino) dela.

Erasmus praksa mora trajati najmanj dva meseca, delati je potrebno vsaj 25 ur/teden, praksa mora biti povezana s študentovim študijskim področjem.
 
Prijave pošljite (skenirani dokumenti) na elektronski naslov ge. Darje Rabzelj iz mednarodne pisarne: darja.rabzelj@pf.uni-lj.si, vsebujejo pa naj (nujno vse našteto!):
  • izpolnjen obrazec prijavnice (glej priponko);
  • kratko motivacijsko pismo (lahko samo nekaj stavkov – kakšna so vaša pričakovanja o praksi);
  • potrdilo o doslej opravljenih izpitih, iz katerega se vidi povprečna ocena (lahko tudi samo izjava o tem, ki jo bomo preverili v ŠIS-u);
  • že izpolnjen dokument Learning Agreement for Traineeship (obrazec in navodila najdete na: http://www.pf.uni-lj.si/mednarodno-sodelovanje/erasmus-izmenjave-studentov/erasmus-praksa/).
Ko bo fakultetna mednarodna pisarna prejela vašo popolno prijavo, bomo vaše podatke posredovali centralni mednarodni službi na UL, kjer vam bodo potem v nekaj dneh uredili dostop do spletne prijave, kamor boste oddali še prijavo za Erasmus štipendijo (navodila za to oddajo boste dobili naknadno).

POMEMBNO:

Vezano na trenutno situacijo s COVID19, bodite previdni in ne zaletavi. Absolutno se pred dogovori o praksi pozanimajte o situaciji v državi, kjer bi prakso želeli opravljati, predvsem pa počakajte na čas, ko bo več znanega o tem, kdaj in na kakšen način bodo ukrepi v posameznih državah sproščeni in bo sploh mogoče (varno) biti v tujini…
 
Besedilo razpisa je priloženo, za morebitne dodatne informacije lahko kontaktirate go. Rabzelj po elektronski pošti.

P. S.: Če bi s prakso začeli po 1. 1. 2021, ta razpis za vas ne velja, ampak boste morali počakati na novega (predvidoma jeseni).