OPOMNIK: Le še do jutri možnost prijave na razpis za Erasmus prakse v letu 2021!

Vse zainteresirane študente obveščamo, da se v petek, 6. novembra 2020, ob 11.30 uri izteče rok za oddajo prijav na razpis za opravljanje praks v okviru programa Erasmus v letu 2021.

Prijavnico najprej izpolnite v ŠIS-u, nato jo obvezno še natisnete, podpišete in pošljete na naslov mednarodne pisarne:
  • lahko po navadni pošti na: Pravna fakulteta (Mednarodna pisarna), Poljanski nasip 2, 1000 Ljubljana;
ali
(zaradi trenutne epidemiološke situacije v državi)
Upoštevanje navedenega roka prijave velja za oddajo spletne prijavnice (preko ŠIS-a); pošta lahko na naslov fakultete prispe tudi šele naslednji teden.


NA KRATKO ŠE NEKAJ POMEMBNIH INFORMACIJ:
  • Razpis je odprt za prakse, ki bi bile izvedene med 1. januarjem in 31. decembrom 2021.
  • Prakso lahko opravlja študent, ki: a) se je prijavil na fakultetni razpis; b) ima v času opravljanja prakse ves čas status študenta ali pa se na prakso odpravi šele po zaključku študija (kot t.i. 'mladi diplomant').
  • Praksa mora trajati vsaj dva meseca.
  • V času oddaje prijave še ni potrebno imeti nikakršnega dogovora o opravljanu prakse, prav tako ni nujno potrebno, da se vsi prijavljeni na prakso dejansko potem tudi odpravijo (na razpis se lahko prijavijo in potem v naslednjih mesecih - glede na situacijo - vidijo, ali bi bilo prakso sploh mogoče izvesti in se začnejo dogovarjati, kje, kdaj in kako).
  • Načeloma si naši študentje prakso poiščejo sami, nekaj ponudb potencialnih delodajalcev bodo med letom vsi prijavljeni prejemali tudi po elektronski pošti.
  • Praksa se mora opravljati v tujini; v eni od programskih držav Erasmusa (članice EU, Turčija, Severna Makedonija, Srbija, Norveška, Islandija in Liechtenstein).
  • Praksa se lahko opravlja v katerikoli organizaciji (podjetje, odvetniška pisarna, NVO, meddržavna organizacija ali sodišče, diplomatsko-konzularno predstavništvo, raziskovalni inštitut, ipd). Izjema so institucije EU in z njo povezane agencije.
  • Na isti stopnji študija lahko vsak študent izkoristi do 12 mesecev Erasmus aktivnosti (ali samo študijska izmenjava ali samo praksa ali kombinacija obojega). Na isti stopnji študija in celo v istem letu je torej mogoče iti na Erasmus tudi dvakrat ali trikrat.

Dodatne informacije o razpisu lahko zainteresirani dobijo pri Darji Rabzelj iz fakultetne mednarodne pisarne, na e-naslovu: darja.rabzelj@pf.uni-lj.si ali telefonu: 01/420 32 23

Povezava do razpisa in informacij, podanih na informativnem sestanku, se nahaja TUKAJ.

Vljudno vabljeni k oddaji prijav!