OPOMNIK - Vabilo na seminar "International Law in Context" v izvedbi prof. dr. Jureta Vidmarja (Univerza v Maastrichtu)


Med 6. novembrom in 18. decembrom 2018 bo na Pravni fakulteti v Ljubljani potekal seminar z naslovom International Law in Context, ki ga bo vodil eden od naših letošnjih gostujočih predavateljev, prof. dr. Jure Vidmar z Univerze v Maastrichtu, Nizozemska.

Seminar bo (v angleškem jeziku) potekal ob torkih, med 17. in 20. uro, v zlati predavalnici, in sicer v naslednjih petih terminih:
  • 6. 11. 2018
  • 13. 11. 2018
  • 27. 11. 2018
  • 4. 12. 2018
  • 18. 12. 2018

Podrobnejši opis oziroma program seminarja se nahaja v pripeti datoteki.

Udeležba na seminarju je brezplačna in je odprta za vse zainteresirane študente. Predhodno predznanje osnov mednarodnega prava je zaželeno, ni pa nujno, saj bodo vsi udeleženci morali določeno gradivo prebrati pred vsakim predavanjem.

Vsi udeleženci seminarja bodo na koncu lahko dobili potrdilo o udeležbi.

Zainteresirani študentje lahko svoje prijave (kratko elektronsko sporočilo z navedbo svojega imena in letnika študija) pošljejo ge. Darji Rabzelj iz fakultetne mednarodne pisarne na e-naslov: darja.rabzelj@pf.uni-lj.si; in sicer najkasneje do 29. oktobra 2018.


Vljudno vabljeni!


Na kratko o predavatelju:

Profesor Jure Vidmar je kot profesor mednarodnega prava zaposlen na Univerzi v Maastrichtu. Predtem je kot predavatelj in raziskovalec deloval tudi na Univerzi v Oxfordu (VB), bil gostujoči raziskovalec na Pravni fakulteti Univerze Harvard (ZDA) in predaval na Univerzah v Amsterdamu (Nizozemska) in Nottinghamu (VB). Sodeluje tudi s Centrom za človekove pravice na Univerzi v Pretoriji (JAR). Je avtor več knjig, med drugim: ‘Democratic Statehood in International Law: The Emergence of New States in Post-Cold War Practice’ (Oxford, Hart, 2013; nominirana za nagrado 'Birks Prize for Outstanding Legal Scholarship in 2014') in ‘Hierarchy in International Law: The Place of Human Rights’ (Oxford, OUP, 2012, v soavtorstvu z Eriko de Wet). Profesor Vidmar je tudi glavni urednik Hague Yearbook of International Law.