Predavanje Maje Bogataj Jančič z naslovom O avtorskem pravu za umetnike in oblikovalce.

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vas vljudno vabi na ALUO uho:
predavanje Maje Bogataj Jančič z naslovom O avtorskem pravu za umetnike in oblikovalcev, ki bo v
petek, 7. aprila 2017, ob 14.00, v Centru inovativnega podjetništva NLB, Trg republike 2, Ljubljana.

Dr. Maja Bogataj Jančič je diplomirala na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, pridobila magisterije prav tam (1999, ekonomija), na Harvard University (2000, pravo) in University of Torino (2005, intelektualna lastnina) ter doktorat na Pravni fakulteti v Ljubljani (2006, avtorsko pravo). Je ustanoviteljica in vodja Inštituta za intelektualno lastnino, njeno raziskovalno, akademsko in svetovalno delo pa se razteza na vsa področja intelektualne lastnine, zlasti področje avtorskega prava, prava interneta in medijskega prava.

V svojem predavanju se bo osredotočila predvsem na avtorsko pravo v okviru umetniškega in oblikovalskega ustvarjanja, z vidika intelektualne lastnine pa bo naslovila tudi bolj splošne problematike današnje informacijske družbe.

Kaj je ALUO uho?
Dogodke ALUO uho, gostujoča predavanja z najrazličnejših področij, ki jih zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja, UL ALUO prireja že tretjo sezono. Njihov namen je študentom in širši publiki predstaviti zanimive strokovnjake iz prakse, ki so aktualni in navdihujoči za mlade ustvarjalce.