Vabilo k sodelovanju Europa Law Moot Court Competition

Spoštovani študenti, spoštovane študentke, 

vljudno vas vabim, da se prijavite za ekipo Pravne fakultete, ki se bo udeležila tekmovanja EUROPA LAW MOOT COURT COMPETITION”, ki bo potekalo med 15. In 19. aprilom 2020 v Ponte de Lima (Portugalska). 

Europa Law Moot Court je tekmovanje v poznavanju prava EU s simulacijo postopka pred sodiščem EU (predhodno vprašanje), ki ga organizira Pravna fakulteta Nove univerze v Lizboni (Universidade Nova de Lisboa). 

Tekmovanje je odlična priložnost, da preizkusite vaše zmožnosti reševanja praktičnih primerov s področja prava EU, tako v smislu raziskovanja pravnih virov kot tudi v prepričljivosti zagovarjanja stranke na sodišču. Obenem pa lahko tudi spoznate vrstnike z drugih evropskih univerz. Nastope ekip ocenjujejo med drugim tudi sodniki Sodišča EU in njihovi strokovni sodelavci. 

Tekmovanje poteka v celoti v angleškem jeziku. 

Hipotetični primer bomo predvidoma prejeli februarja, ko takoj začnemo z delom, intenzivne priprave pa bodo med 15. 3. in 15. 4. 2020. Študent na prvi stopnji študija lahko z udeležbo na tekmovanju (ovrednotenem s 4 ECTS) zamenja izbirni predmet, na prošnjo pa se sodelovanje na tekmovanju vpiše tudi v prilogo k diplomi. 

Študent_ka, ki želi sodelovati, mora: 

  •  odlično znati angleško
  •  biti vpisan_a vsaj v II. letnik prve stopnje ali na magistrski študij na Pravni fakulteti UL; najkasneje januarja 2020 mora opraviti izpit iz Prava Evropske unije
  • biti pripravljen_a odgovorno, zavzeto in kolegialno delati v ekipi štirih študentov 

Prijave: do 10. septembra 2019

preko povezave (Google Forms): https://docs.google.com/forms/d/17xm_gPpiGc6iUH94zzMs3Cg4AUW4A6ETGCHc_zrSdUs/edit

Dodatne informacije so na spletni strani moot court tekmovanja.

Z lepimi pozdravi,

doc. dr. Samo Bardutzky
Mentor ekipe Pravne fakultete