Vabilo na konferenco Združenja za mednarodno pravo (International Law Association – ILA) v Sloveniji, 27. do 29. junij 2019

 
Vljudno vabljeni k udeležbi na prvi regionalni konferenci Združenja za mednarodno pravo (International Law Association – ILA) v Sloveniji, ki bo potekala od 27. do 29. junija 2019 v hotelu Bernardin v Portorožu.

Konferenca bo naslovila aktualno tematiko migracij z vidika tako mednarodnega javnega kot tudi zasebnega prava. Posebej vprašanjem s področja mednarodnega zasebnega prava so namenjeni 3 paneli, ki naslavljajo med drugim tudi vprašanja premoženjskih razmerij čezmejnih družin, pravila  o pristojnosti sodišč glede premoženjskih vprašanj, zastopanje migrantov v primerih pred nacionalnimi sodišči in v upravnih postopkih, prepoved nezakonitega zaposlovanja migrantov iz tretjih držav in EU Direktiva o sankcijah zoper delodajalce ter alternativno reševanje sporov v migracijskih primerih.

Za študente je na voljo posebna kotizacija.

Bogat program z vodilnimi strokovnjaki s celega sveta je priložen v priponki, več o sami konferenci pa si lahko pogledate tudi na spletni strani konference www.ILASlovenia2019.com, kjer se tudi prijavite.