Informativni dnevi Pravne fakultete Univerze v Ljubljani 2023Spoštovane študentke in spoštovani študenti,

dobrodošli na informativnih dnevih Pravne fakultete Univerze v Ljubljani.


Predstavitve Pravne fakultete UL bodo potekale v živo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani na Poljanskem nasipu 2 v Ljubljani:
  • v petek, 17. 2. 2023, ob 10.00 in 15.00
  • v soboto, 18. 2. 2023 ob 10.00

PROGRAM:


1. Uvodni nagovor dekana in prodekanov
2. Predstavitev študija na Pravni fakulteti UL
3. Predstavitev obštudijskih dejavnosti idr.
4. Razprava: Odgovore na vprašanja dijakov bodo podajali predstavniki vodstva fakultete, profesorji, predstavniki študentskega referata in mednarodne pisarne, knjižnice ter študenti PF UL.

*Dogodek je odprt za javnost in bo lahko sneman ter fotografiran.


Pripravili smo video predstavitve fakultete in se veselimo srečanja z vami.

Nagovor dekana Pravne fakultete Univerze v Ljubljani
Video predstavitev Pravne fakultete Univerze v Ljubljani
Video predstavitev Pravne fakultete Univerze v Ljubljani (kratka različica)

Predstavitev študentov Pravne fakultete na informativnem dnevu

Informacije o študiju za bodoče študente

Pravna fakulteta je v letu 2020 praznovala 100. obletnico ustanovitve. Zvrstili so se številni dogodki, zaposleni in tudi upokojeni profesorji fakultete smo pod vodstvom izr. prof. dr. Katje Škrubej ter  v sodelovanju z RTV SLO in AGRTF pripravili dokumentarni film o zgodovini Pravne fakultete.

Dokumentarni film o zgodovini Pravne fakultete
"Imeti svoj glas"

 

Knjižnica Pravne fakultete v Ljubljani je moderna visokošolska knjižnica odprtega tipa. Namenjena je študentom in profesorjem Pravne fakultete Univerze v Ljubljani ter ostali strokovni in laični javnosti. Knjižnica je opremljena z moderno računalniško opremo ter z brezžičnim internetnim omrežjem Eduroam. V knjižnici je omogočen dostop do številnih pravnih ter drugih informacijskih virov s področja prava in širše. Knjižnica Pravne fakultete Univerze v Ljubljani je največja pravna knjižnica v Sloveniji z najdaljšo tradicijo in šteje za eno najsodobnejših in najlepših knjižnic pri nas. S svojo obsežno knjižno zbirko ter dejavnostmi uresničuje svoje poslanstvo: »biti srce hrama učenosti«.

Facebook stran

Pravna fakulteta je tudi mednarodno usmerjena in uveljavljena fakulteta. Zakaj?

  • Naši študenti imajo v času študija veliko možnosti študentskih izmenjav in praks v tujini, saj imamo preko 130 partnerskih univerz; samo v okviru programa Erasmus+ je sklenjenih 120 bilateralnih sporazumov. Vtise nekaterih študentov, ki so se z izmenjave v tujini že vrnili, najdete TUKAJ; sledite lahko tudi objavam na Facebook strani in Instagram profilu fakultetne mednarodne pisarne.
  • Fakulteta že dolga leta aktivno podpira sodelovanje svojih študentov na mednarodnih tekmovanjih v simuliranih sodnih in arbitražnih sporih. Takšna tekmovanja pomenijo za fakulteto preizkus njene kakovosti, za študente pa najbolj neposredno izkušnjo o tem, kako pravo v resnici deluje. Ekipe naših študentov v okviru teh tekmovanj posegajo po visokih mestih, kar sodelujočim študentom pogosto na široko odpre vrata na podiplomski študij na najbolj ugledne fakultete evropske in ameriške univerze.
  • Poleg poudarka evropskih, primerjalnih in mednarodnopravnih vsebin pri poučevanju v okviru rednih predmetov pogosto gostimo tuje predavatelje, ki obogatijo in popestrijo naš študijski proces.
  • Nudimo možnost pridobivanja dodatnega znanja na številnih strokovnih ekskurzijah v tujino, pa tudi na raznih poletnih šolah in seminarjih, ki jih pogosto organiziramo v sodelovanju s profesorji s tujih fakultet.
  • Študenti lahko preko različnih tečajev fakultativno izpopolnjujejo znanje tujih jezikov.
Oktobra z veseljem pozdravimo nove študente.Brucovanja
na Pravni fakulteti so vedno vesela in nepozabna.
Galerija


Datoteke
acrobatzgibanka (3,391.32 KB)