Poletne šole

15. 6. 2021
Winter School 2022 - Principles of European Constitutional Law (Würzburg, Nemčija)

Pravna fakulteta univerze v Würzburgu vabi na zimsko šolo z naslovom "Principles of European Constitutional Law", ki bo (v angleščini) potekala med 14. in 18. februarjem 2022. Prvih 40 udeležencev bo prejelo štipendijo v višini 500 EUR, plačati pa bo potrebno kotizacijo v višini 142,70 EUR. Na šoli bodo obravnavane naslednje teme:

  • Understandings of Democracy
  • Instruments and Procedures of Democracy
  • Guarantee of Effective Legal Protection
  • Fight against Rule of Law Deficits
  • Fundamental Freedoms
  • Fundamental Rights
  • Climate Protection and Ecological Challenges
  • Europe and Financial Solidarity

Prijave sprejemajo do 31. julija 2021. Več informacij najdete TUKAJ.


15. 6. 2021
Poletna šola francoskega in evropskega prava 2021 (Ljubljana, Slovenija)

Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani vabi na tradicionalno Poletno šolo francoskega in evropskega prava 2021 z naslovom »La protection du patrimoine du couple et de la personne de l'enfant«, ki bo potekala med 23. in 27. avgustom 2021. Poletno šolo, ki bo potekala v francoskem jeziku, bosta vodili profesorja z Univerze v Poitiersu Elsa Berry in Philippe Lagrange. Predvidena je izvedba v živo v prostorih fakultete ob upoštevanju epidemioloških ukrepov. Več informacij o rokih za prijavo, ceni in načinu prijave najdete TUKAJ.


15. 6. 2021
Online Summer Conference: "La mort" (Poitiers, Francija)

Pravna fakulteta Univerze v Poitiersu bo 25. junija gostila spletno poletno konferenco z naslovom "La mort".  Več informacij najdete TUKAJ. Prijava je brazplačna, potrebna pa je predhodna registracija.


14. 6. 2021
Doktorska akademija VIU: Everything you always wanted to know about becoming a researcher (but were afraid to ask) (Benetke, Italija)

Mreža Venice International University (VIU), katere članica je tudi Univerza v Ljubljani, vabi k udeležbi na mednarodni akademiji, namenjeni doktorskim in podoktorskim študentom ter mlajšim raziskovalcem različnih znanstvenih disciplin, z naslovom Everything you always wanted to know about becoming a researcher (but were afraid to ask). Več informacij o akademiji in pogojih za prijavo, ki bo potekala med 20. in 24. septembrom 2021 v Benetkah, najdete TUKAJ.


13. 6. 2021
Poletna šola AAI - Academia Aestiva Internationalis (FDV, Ljubljana)

Aequitas je študentsko društvo za človekove pravice in demokratizacijo, ki se kot prvo v Sloveniji ukvarja s temi tematikami. Glavni namen društva je prispevati k zagotavljanju človekovih pravic in razvoju mednarodnih odnosov ter demokratizacije ter ozaveščanje zainteresirane javnosti o pomembnih vprašanjih, povezanih s temi temami. Glavna dejavnost društva pa je priprava in organizacija poletne šole AAI - Academia Aestiva Internationalis. AAI vsako leto poteka na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in združuje tiste, ki želijo razširiti svoj pogled na svet, pridobiti veščine skupinskega sodelovanja, ustvarjati lastne ideje, ustvarjati znanstvene izdelke, utemeljeno razmišljati in sodelovati ter delovati pod mentorstvom priznanih strokovnjaki. Poletna šola temelji tudi na interaktivnih predavanjih, delavnicah in modulih.  Letošnja tema AAI bo ponovno osredotočena na okoljske pravice, natančneje na kritično analizo klimatskih sprememb; na globalne, okoljske in politične izzive. Verjamemo, da je to izredno pomembna tema, o kateri je potrebno razpravljati, zato bomo to izvedli v sodelovanju z priznanimi strokovnjaki in predavatelji z namenom, da vsakemu udeležencu omogočimo sodelovanje v zanimivih, razmišljujočih in vključujočih delavnicah in razpravah. Letošnja poletna šola bo potekala od 21. do 25. junija 2021 preko Zooma. Več informacij najdete TUKAJ.


7. 6. 2021
Online Summer University 2021 (Praga, Češka)

Karlova univerza iz Prage vabi na online poletno šolo z naslovom "Europe and the (Post) COVID-19 World", ki se bo odvijala med 13. in 17. septembrom 2021. Za več informacij poglejte TUKAJ. Prijave zbirajo do 29. avgusta 2021.


26. 5. 2021
VIU - Global Virtual Exchange (Benetke, Italija)

V okviru Venice International University (VIU) bo med 7. junijem in 2. julijem 2021 potekal program »Global Virtual Exchange«, namenjen študentom različnih smeri. Več informacij in prijavni obrazec najdete TUKAJ. Rok za prijavo je 30. maj 2021.


21. 5. 2021
EFRI Summer School (Reka, Hrvaška)

Ekonomska fakulteta Univerze na Reki vabi na tradicionalno mednarodno poletno šolo EFRI, ki bo pod naslovom International Environment and European Integration v hibridni obliki potekala med 5. in 16. julijem 2021. Na šolo so vabljeni predvsem študentje ekonomije, prava, politologije in javne uprave. Udeleženci se lahko šole udeležijo v živo ali preko spleta. Za slednjo možnost se lahko zainteresirani prijavijo TUKAJ. Rok prijave je 15. junij 2021. Več informacij najdete TUKAJ.


20. 5. 2021
ELTE Summer University 2021 (Budimpešta, Madžarska)

Univerza ELTE iz Budimpešte vabi na online poletno šolo z naslovom Central Europe as a distinct historical region in Europe: a legal and political science introduction, ki bo potekala med 2. in 6. avgstom 2021. Splošne informacije najdete TUKAJ.


18. 5. 2021
Virtualna poletna šola Univerze ECUPL (Šanghaj, Kitajska)

East China University of Political Science and Law (ECUPL) iz Šanghaja bo med 21. junijem in 16. julijem 2021 organizirala virtualno poletno šolo na temo kitajske politične in pravne kulture. Ker gre za našo partnersko univerzo, se bosta lahko dva naša študenta višjih letnikov poletne šole udeležila brezplačno. Več informacij najdete TUKAJ.


17. 5. 2021
Poletna šola ruskega prava na PF UL (Ljubljana, Slovenija)

Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Pravnim inštitutom državne univerze v Irkutsku (Ruska federacija) vljudno vabi na poletno šolo ruskega prava 2021, ki jo bosta vodila profesorja Pravnega inštituta državne univerze v Irkutsku. Šola bo potekala v živo v ruskem jeziku z možnostjo pojasnil v angleškem jeziku od 26. julija do 30. julija 2021, in sicer od 9.00 do 13.40. Udeležba na poletni šoli je brezplačna. Več informacij najdete TUKAJ.


12. 5. 2021
Munich Advanced Course in International Law (München, Nemčija)

Univerza LMU vabi na poletno šolo Munich Advanced Course in International Law (MACIL), ki bo letos podnaslovljena s “Coping with Natural Disasters, Climate Change and Pandemics: The Role of International Law“ in bo potekala med 19. in 23. julijem 2021. Šola bo prvič potekala preko spleta. Še posebej so vabljeni študenti prava in politologije; zaželeno je, da imajo udeleženci predhodno znanje mednarodnega javnega prava. Rok prijave je 1. junij 2021. Več informacij najdete TUKAJ.


7. 5. 2021
Poletne šole Univerze na Dunaju (Avstrija)

Univerza na Dunaju vabi na več poletnih šol, ki bodo trajale od enega do štirih tednov in se bodo odvijale med julijem in septembrom 2021. Nekatere bodo izvedene v živo na Dunaju, druge spletno. Več informacij najdete TUKAJ.


28. 4. 2021
International Summer School Sarajevo (Sarajevo, BiH)

Med 4. in 14. avgustom 2021 bo v Sarajevu potekala že 15. edicija poletne šole v Sarajevu z naslovom "The Role of Transitional Justice in Rebuilding Human Rights and Rule of Law in Post-Conflict Societies", ki jo organizirata združenje Pravnik in Konrad Adenauer Stiftung-Rule of Law Program South East Europe. Rok prijave je 30. maj 2021; več informacij najdete TUKAJ.


23. 4. 2021
Law on the Bosphorus International Summer School VIII (Istanbul, Turčija)

V Istanbulu bo med 28. julijem in 8. avgustom 2021 potekala spletna poletna šola na temo Istanbulske konvencije. Rok prijave je 1. maj 2021. Več informacij lahko dobite na e-naslovu: summerlaw@istanbul.edu.tr


9. 4. 2021
Poletna šola v Augsburgu 2021 (Augsburg, Nemčija)

Med 7. junijem in 16. julijem 2021 bo na Univerzi v Augsburgu potekala poletna šola International and European Economic Law, ki bo ponudila online predmete v angleščini. Prijave sprejemajo do 31. maja 2021. Več informacij najdete TUKAJ.


6. 4. 2021
Summer School “National Energy and Climate Plans 2021-2030” (Čardaci, BiH)

Že 16. izdaja poletne šole, ki jo organizirajo Regional Education and Information Centre for sustainable development in South East Europe - REIC, Central European Initiative (CEI), German Development Cooperation – GIZ Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit in UNESCO Regional Bureau for Science and Culture in Europe (Antenna, Sarajevo), bo med 19. in 28. avgustom 2021 potekala v etno vasi Čardaci. Šolnine ne bo. K udeležbi vabijo tako študente višjih letnikov (katerekoli smeri), predstavike nevladnih organizacij, mlade odločevalce v lokalnih ali nacionalnih vladnih institucijah, zaposlene na veleposlaništvih, mednarodnih organizacijah in v energetskih podjetjih. Prijavni obrazec je na voljo TUKAJ (priložiti je treba nekaj dokumentov, npr. CV, motivacijsko pismo, dokazila...), prijave zbirajo do 30. junija 2021. Več informacij na voljo na: info@reic.org.ba.


23. 3. 2021
9th International Students Symposium on Law and Global Issues (Istanbul, Turčija)

Pravna fakulteta Univerze Koç vabi na študentski simpozij, ki bo potekal med 7. in 9. majem 2021. Več informacij najdete TUKAJ.


23. 3. 2021
Summer School Legal Technology & Legal Innovation (Antwerpen, Belgija)

Univerza v Anwerpnu vabi na poletno šolo pravne tehnologije in pravnih inovacij, ki bo potekala med 6. in 10. septembrom 2021. Organizatorji vabijo študente z naslednjo predstavitvijo vsebine šole: Introductory course in Python code language and developing own legal tech solutions (chatbots, legal search engines, smart contracts). The course also involves an introduction to the concept of legal design thinking. Rok prijave: 1. maj 2021. Več informacij najdete TUKAJ.


22. 3. 2021
Graz International Summer School Seggau 2021 (GUSEGG)

Med 4. in 10. julijem 2021 se bo na gradu Seggau nad Lipnico na avstrijskem Štajerskem že tradicionalno odvila poletna šola z naslovom »Graz International Summer School Seggau (GUSEGG)«. Tema tokratne poletne šole je: "Stability, Security, and Happiness: State – Society – Religion". Rok za oddajo prijav: 30. marec 2021. Več informacij najdete TUKAJ in na elektronskem naslovu: gusegg@uni-graz.at.


8. 3. 2021
Bocconi Summer School in Law (Milano, Italija)

Univerza Bocconi bo med 5. in 10. julijem 2021 organizirala poletno šolo z multidisciplInarnim pristopom. Več informacij najdete TUKAJ. Rok prijave: 21. april 2021


16. 2. 2021
Utrecht Summer School 2021 (Utrecht, Nizozemska)

Utrechtska mreža, katere članica je tudi Univerza v Ljubljani, vabi k udeležbi na poletni šoli Univerze v Utrechtu, ki v letu 2021 ponuja zelo veliko raznolikih predmetov. Več o ponudbi si oglejte TUKAJ. Študentje UL lahko pri prijavi izkporistite 10-odstotni popust (koda: b38vxWef).


 
22. 1. 2021
Poletni tečaji nemškega jezika na Bavarskem

Bavarska vabi študente iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Kosova, Črne gore, Severne Makedonije, Rusije, Srbije, Slovenije in Ukrajine, ki imajo osvojeno že vsaj raven B1 nemščine, k prijavi na BAYHOST štipendijo za udeležbo na poletnih tečajih nemškega jezika. Omenjena štipendija krije tako šolnino koz namestitev in prehrano za udeležence. Rok za prijave je 23. marec 2021. Več informacij najdete TUKAJ oziroma na FB računu BAYHOST.


21. 1. 2021
Viadrina Challenge Weeks 2021 (Frankfurt na Odri, Nemčija)

Univerza Viadrina iz Frankfurta na Odri vabi dodiplomske študente k udeležbi na t.i. Viadrina Challenge Weeks 2021, ki bodo potekali med 7. junijem in 23. julijem 2021. Več informacij najdete TUKAJ.


15. 1. 2021
Munich University Summer Training - MUST (München, Nemčija)

Pravna fakultete Univerze LMU iz Münchna vabi na poletno šolo MUST, ki bo potekala med 28. junijem in 23. julijem 2021. Zaradi epidemije COVID-19 bo tokratna izvedba poletne šole potekala preko spleta. Poudarek bo bo na nemškem in evropskem pravu, jezik poučevanja bo angleščina. Rok za oddajo prijav je 1. april 2021 (zgodnje prijave imajo nižjo prijavnino). Več informacij najdete na: http://www.must-misu.de


6. 1. 2021
International School on Crime & Security in the Digital Age (Würzburg, Nemčija)
 
Pravna fakultete Univerze v Würzburgu vabi na poletno šolo kazenskega prava, ki bo potekala med 2. in 6. avgustom 2021, in sicer preko platforme Zoom. Prvih 20 prijaviteljev lahko dobi štipendijo v višini 200 EUR. Rok za oddajo prijav je 31. januar 2021. Več informacij najdete na: https://www.jura.uni-wuerzburg.de/studium/module-course-of-study-crime-and-security-in-the-digital-age/


14. 12. 2020
Poletna šola evropskega prava Univerze v Würzburgu (Nemčija)

Pravna fakultete Univerze v Würzburgu vabi na poletno šolo evropskega prava, ki bo (v angleškem jeziku) potekala med 20. in 24. septembrom 2021, in sicer preko platforme Zoom. Prvih 50 prijaviteljev lahko dobi štipendijo v višini 200 EUR. Rok za oddajo prijav je 31. januar 2021. Več informacij najdete na: www.jura.uni-wuerzburg.de/summerschool


7. 12. 2020
Online zimska šola Karlove univerze v Pragi (Češka)

Karlova univerza v Pragi vabi na online zimsko šolo 2021 z naslovom "International Relations in Challenging Times: The Multifaceted Impacts of the COVID-19 Pandemic", ki se bo odvijala med 25. in 29. januarjem 2021. Več informacij najdete na: https://online-winter-school.fsv.cuni.cz/; rok prijave je 12. januar 2021.


30. 1. 2020
Poletne šole Univerze v Tartuju (Estonija)

Univerza v Tartuju vabi na več poletnih šol, ki jih bodo organizirali poleti 2020. Več informacij najdete TUKAJ.


30. 1. 2020
Poletne šole Masarykove univerze v Brnu (Češka)

Masarykova univerza v Brnu vabi na več poletnih šol, ki jih bodo organizirali poleti 2020. Za več informacij glej: https://czs.muni.cz/en/student-from-abroad/summer-schools


17. 1. 2020
20th Specialization Course in International Criminal Law for Young Penalists on “Human Rights, Criminal Justice and International Law” (Sirakuza, Italija)

Med 24. majem in 1. junijem 2020 bo v Sirakuzi potekal seminar iz mednarodnega kazenskega prava, ki se ga bo lahko udeležilo do 60 udeležencev. Ciljno občinstvo so študenti ali diplomanti prava, mlajši od 35 let. Več informacij najdete na spletni strani:  www.siracusainstitute.org; rok prijave je 31. marec 2020.


16. 1. 2020
International EFRI Summer School "International Environment and the European Integration" (Reka, Hrvaška)

Ekonomska fakulteta Univerze na Reki bo med 6. in 18. julijem 2020 organizirala poletno šolo z naslovom "International Environment and the European Integration". Kotizacija stane 800 EUR, nudijo nekaj delnih štipendij. Rok prijave: 8. junij 2020. Več informacij najdete na: https://www.efri.uniri.hr/en/summer_school/9


17. 12. 2019
Poletna šola GUSEGG 2020 (Gradec, Avstrija)

Med 5. in 18. julijem 2020 se bo na gradu Seggau nad Lipnico na avstrijskem Štajerskem že tradicionalno odvila poletna šola z naslovom »Graz International Summer School Seggau (GUSEGG)«. Tema tokratne poletne šole je: Stability, Security, and Happiness: State – Society – Religion. Rok za oddajo prijav: 16. 3. 2020  Več informacij najdete na spletni strani: http://international.uni-graz.at/en/gusegg/ in na elekronskem naslovu: gusegg@uni-graz.at.


17. 12. 2019
Summer School on European Business Law (Würzburg, Nemčija)

Med. 7. in 11. septembrom 2020 bo na Pravni fakulteti v Würzburgu potekala poletna šola z naslovom Summer School on European Business Law (v angleškem jeziku). Kotizacija stane 137,90 EUR. Prvih 150 udeležencev bo prejelo štipendijo v višini 300 EUR. Rok prijave: 31. januar 2020. Več informacij: www.jura.uni-wuerzburg.de/studium/summerschool

Arhiv

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115